Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (57)

Ako Ficov režim stvoril Tisícročnú Myš

Odborník napísal na youtube… ako sa ničí les

https://www.youtube.com/watch?v=oFOqiVyOzUw

Klimatická chyba

22. 8. 2016

Štefan Vaľo

Nedávna štúdia NASA potvrdila, že za globálnym otepľovaním nestoja len skleníkové plyny, ale jeho príčinu treba hľadať inde – najmä v ľudskej činnosti, ktorou je pevnina pozmeňovaná. Napriek tomuto poznatku sú pevniny dlhodobo prehliadaným faktorom, ktorý zasahuje do celkového otepľovania planéty a negatívneho vývoja klimatickej zmeny. NASA všeobecne poukazuje na odlesňovanie či nové spôsoby obrábania pôdy. My na základe svojich pozorovaní a meraní ukazujeme konkrétne príčiny klimatickej zmeny, ale aj nápravné opatrenia. Obe sa nachádzajú pod našimi nohami, na zemi.

Lesníci nič nevedia o lese…

https://www.webnoviny.sk/nasvidiek/slovensko-trapia-premnozene-hrabose-polnohospodarom-zlikvidovali-znacnu-cast-urody/

Slovensko trápia premnožené hraboše, poľnohospodárom zlikvidovali značnú časť úrody

19. 07. 2019

Zdroj: SITA

Slovensko trápia na poliach premnožené hraboše a situácia sa už niekoľko týždňov nezmierňuje. Aj naďalej poľnohospodári hovoria o výrazných škodách, ktoré im premnožené hlodavce spôsobujú. Medzi najviac zasiahnuté oblasti patria najmä plochy v Trnavskom kraji. Na trnavskej tabuli viacerí poľnohospodári naďalej hlásia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore (SPPK), že im premnožené hraboše zožrali značnú časť úrody. „Máme aj takých poľnohospodárov, ktorým zničili polovicu a aj viac úrody pestovanej pšenice alebo jačmeňa. Kalamitná situácia je napríklad v oblasti Kočína alebo Dolného Lopašova,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.

Populáciu hraboša monitorujú.Tento rok nie je prvým, kedy poľnohospodári počítajú straty na úrode spôsobené hrabošmi. Kalamitný rok bol aj v roku 2014, kedy hraboš poľný spôsobil významné škody na poľnohospodárskych kultúrach a opäť na území Trnavského kraja. Od roku 2015 preto Regionálna poľnohospodárska a potravinárska komora v Trnave začala v spolupráci s Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre realizovať monitoring hraboša poľného.

Problém je mimoriadne závažný

K téme premnožených hrabošov sa v týchto dňoch uskutočnilo stretnutie SPPK so zástupcami Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho (ÚKSUP). Ministerstvo a aj ÚKSUP potvrdilo, že problém s premnoženými hrabošmi je mimoriadne závažný. Spolu s SPPK budú hľadať riešenia, ktoré pomôžu zmierniť vysokú početnosť populácie hraboša.

A tak to vzniklo…

Príčina je v tom že matelia lesov ktorí namiesto prirodzenéno odtoku živelne vypúšťajú nekontrolované nadmerné množstvo vody z lesov. Lesy sú majetkom štátu, rímskokatolíckej cirkvi a občanov, za tieto lesy sú majitelia zodpovední pred občanmi žijúcimi v tých obciach. Za tieto obce a občanov zodpovedajú aj ochranou ich majetkov, pretože lesy sú na obmedzenom priestore a zodpovedajú za odvod vody z vlastých pozemkov.

Pred časom som napísal:

Kedy odtečie posledná kvapka vody z územia Slovenska možno už počítať nie na milióny rokov, ani na tisíce, ale už na dni.

Pozrite sa na naše rieky či potoky, voda z nich zo dňa na deň mizne a žiadna nepribúda…, lebo nemá odkiaľ. Zásobu vody na prekleňovanie období sucha udržiavali po tisícročia naše lesy. Ale tieto lesy boli za desaťročie zdevastované Ficovým režimom. Takto sa vlaha dostávala k rastlinám aj v čase sucha malým vodný cyklom a aj odoberaním vlhkosti zo zdanlivo suchého vzduchu klesaním a rastom relatívnej vlhkosti striedaním dňa a noci. Odlesnené stráne už nedržia vodu, nehospodárne vypúšťanie vody z lesov doslova diletantskými metódami, čo najkratšími a najhlbšími rigolmi von z lesa, ničenie reguláciou lesných mokrín, zásobární zadržanej vody až po nezmyselné siete tvrdých ciest, odvádzajúcich vodu povrchom. Jednou vetou, režim zničil po milióny rokov vytvárajúcu sa krajinu s dostatkom vody pre biologický život. Neexistujú už ani zásoby podzemnej vody studne tiež vysychajú. Ak aj prídu dažde, voda stečie po povrchu, pretože suchom sa vytratí nasiakavosť zeme, ktorá sa vytvárala po milióny rokov tvorením rovnovážneho stavu v systéme voda – častice hornín. Molekulárnymi väzbami sa vracajú bez vody k sebe suché častice, ktoré sa oddeľovali po milióny rokov.

A tako vzikla Tisícročná Myš…

Ako vznilki genetické podmienky na rozmnožovanie myší? Tým, že majú optimálne podmienky na život a rozmnožovanie. V mokrej pôde by vhodné životné podmienky nemala, zato v suchej má a preto nemá prekážu proti premnnoženiu. Vysušenie vody z poľnohospodárskej pôdy umožnilo zvýšenie ťažby lesa z päť milónov kubíkov dreva za rok na desať miliónov kubických metrov za dvanásť rokov vlády.

Návrat do pôvodného stavu možno očakávať za tisíc rokov, do tej doby sa lesov a pôdy zmocnila Tisícročná Myš.

Menom Gabriela…!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

jeleň,

Veľká akcia poľovníkov na strednom Slovensku. Na Liptove si vyhrnuli rukávy pre dobrú vec

30.04.2024 05:00

Zábery z akcie zachytil mReportér Marián Hrnčiar.

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231420x
Priemerná čítanosť článkov: 2788x

Autor blogu

Kategórie