Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (58)

Citát:

„Les vnímajú ako zložitý organický systém, v ktorom sa uskutočňuje množstvo biologických procesov. Tie sú vzájomne prepojené a ľudia im rozumejú veľmi málo.“

(Autori sú uvední nižšie)

Príčina je v tom, že majitelia lesov ktorí namiesto prirodzenéno odtoku živelne vypúšťajú nekontrolované nadmerné množstvo vody z lesov. Lesy sú majetkom štátu, rímskokatolíckej cirkvi a občanov, za tieto lesy sú majitelia zodpovední pred občanmi žijúcimi v tých obciach. Za tieto obce a občanov zodpovedajú aj ochranou ich majetkov, pretože lesy sú na obmedzenom priestore a zodpovedajú za odvod vody z vlastých pozemkov. O tom, že sa o lesy nestarajú a konajú nezodpovedne nepochybne dokladuje nasledovný článok:

povodne.sk / Povodne a suchá, dva problémy s jedným riešením

Štefan Vaľo

12. 6. 2013

Aká sú dôsledky

https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/547819-kvetna-nedela-v-kudoloch-prachu/

Kvetná nedeľa v kúdoloch prachu

Jozef Sedlák, Pravda 06.04.2020 11:22

polnohospodarstvo2

Čo nás čaká? Pýta sa farmár na vyschnutom poli. Autor: Jozef Sedlák, Pravda

Už takmer mesiac neprší, aspoň v okolí Bratislavy. Zato denne fúka vietor a otepľuje sa k 20 stupňom Celzia. Pôda rýchlo vysychá, ale treba založiť novú úrodu a ľudí uväznených koronavírusom v domovoch to ťahá do prírody k ramenám Malého Dunaja.

Čítajte viac

Mráz obral väčšinu ovocia

Poľnohospodári: Záchrana úrody ovocia stála zatiaľ vyše milióna eur

Bryndza, žinčica a koronavírus

Prezidentka podpísala zdravotnícky zákon v súvislosti s krízou

A tak kým na Kvetnú nedeľu jedni sejú kukuricu v oblakoch prachu, druhí sadajú s rúškami na tvári na bicykle a nehľadiac na prašné mrákavy mieria akože za očistou kdesi do pomyselného lona prírody.

Prežívame ďalší čudný rok. Klimatológ Pavel Faško načrtáva nelichotivé zrážkové pomery. Od 11. marca do nedele 5. apríla spadlo len 4 až 5 milimetrov zrážok. A keďže ani predtým s výnimkou februára nepršalo výdatne, odhaduje deficit zrážok od začiatku roka na 30 litrov na jednom štvorcovom metri. Vrchná vrstva pôdy je suchá ako popol, preto sa tak práši. Vzídu vôbec semená? Aj na porastoch ozimín vidno, že im chýba vlaha.

V najbližších desiatich až štrnástich dňoch sa však nechystá pršať. Osivo potrebuje vodu, aby sa prebudilo k životu. Kto má závlahy, mal by ich začať využívať. V jednom zo zavlažovacích kanálov Žitného ostrova napájaného vodou z Malého Dunaja preteká len prúžok vody, pritom závlahová sezóna sa od nepamäti začína prvého apríla. Medzi Sládkovičovom a Sencom však predsa len padá na polia umelý dážď, zavlažuje tam zeleninár Juraj Máčaj.

Nevedno, aký bude rok 2020, ale ovocinári už utŕžili mrazivé údery, teraz uťahuje skrutky sucho. „Musíme siať, národ nakupuje, akoby mal prísť koniec sveta, lenže všetky zásoby sa raz minú. Niečo vari len narastie, aby bolo z čoho žiť,“ skonštatuje traktorista, ktorý plní sejačku osivom.

Ani sucho a prach či prebiehajúce práce na… Ani sucho a prach či prebiehajúce práce na poliach ľudí od výletov neodradili.

Autor:

Jozef Sedlák, Pravda

Manželský pár k podpisu zmluvy uviedol…

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/548312-manzelia-bezplatne-na-30-rokov-zadarmo-prenajali-pozemky-narodnemu-parku-mala-fatra/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox

Manželský pár na 30 rokov bezplatne prenajal pozemky Národnému parku Malá Fatra

SITA 10.04.2020 18:16

V článku sa okrem inýho píše…

Manželia Martinčekovci z Trnového bezplatne prenajali Štátnej ochrane prírody (ŠOP) pozemky v katastrálnom území obce Lipovec. Lesné územie s rozlohou 4,5 hektára sa nachádza priamo na území Národného parku (NP) Malá Fatra. Ochranári budú môcť pozemky bezplatne užívať po dobu najbližších 30 rokov.

Manželský pár k podpisu zmluvy uviedol, že ochrana prírody pre nich predstavuje srdcovú záležitosť. Les vnímajú ako zložitý organický systém, v ktorom sa uskutočňuje množstvo biologických procesov. Tie sú vzájomne prepojené a ľudia im rozumejú veľmi málo.

Ďalei písem o faktoch…

Návrh pre meteorológov, aby do správ o počasí pridali nasledovné:

1. Aby bola v predpovediach vlhkosť ovzdušia – skutočnosť deň pred predpoveďou a predpoveď na nasledujúci deň

2. Aby bola predpovedaná vlhkosť pôdy – tiež z predošlého dňa a predpoveď na nasledujúci deň

3. Zobrazenie stĺpcového grafu vlhkosti, zahŕňajúce stav predošlích dní a predpoveď pre nasledujúce dni, s pridaným znamienkom – pri poklese vlhkosti pôde so záporným znamienkom + pri raste vlhkosti s kladným znamienkom (podobne ako to býva s teplotou ovdušia)

Záverom poznamenávam, že chamtivosť pri devastovaní lesa (štátom, rímskokatolíckou cirkvou a súkromnými osobami) môže znížiť úrodu polí, až na katastrofálnu úroveň. Všetci tušíme, kam nás v potravinách môže doviezť koronavírus !!!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231079x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu

Kategórie