Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (56)

Autor www.IVANDONOVAL.eu – píše

Kolaps Odkaliska – Baňa Martin

na youtube:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=691&v=zh_tuo5y-cI&feature=emb_title

V novembri 2019 banské odkaliská nevydržali. Kal nahromadený počas ťažby sa vylial do doliny. Podobná ekologická katastrofa v 21. storočí na Liptove nemá obdoby. Následky a dopad na prírodu sa ukážu až v budúcnosti.

Posledných pár rokov sa pokúšam zaznamenať opustené a zaujímavé miesta na Slovensku. Netušil som, že budem mať tak veľa práce, stále objavujem ďalšie miesta.

Dúfam, že sa Vám moja tvorba bude páčiť a radi sa na moj kanál vrátite.

www.IVANDONOVAL.eu – Podpor ma. Napíš mi.

Kto sa vysmieva do očí občanom…!

Tí, ktorí namiesto prirodzenéno odtoku živelne vypúšťajú nekontrolované nadmerné množstvo vody z lesov, ktoré sa poisťovňa chystá obmedziť tak, že týmto občanom obmedzí poistné zmluvy. Lesy sú majetkom štátu, rímskokatolíckej cirkvi a občanov. za tieto lesy sú majitelia zodpovední pred občanmi žijúcimi v tých obciach. Za tieto obce a občanov zodpovedajú aj ochranou ich majetkov, pretože lesy sú na obmedzenom priestore a zodpovedajú za odvod vody z ich pozemkov. Zodpovedajú za to majitelia lesov ale aj výkonní zástupcovia, úhrady musia uskutočniť, vrátane niesť zodpovednosť za obete týchto katastrôf.

O tom, že sa o lesy sa nestarajú a konajú nezodpovedne nepochybne dokazuje nasledovný článok ktorý dokladuje, že štát nesie zodpovednosť za drancovanie lesov

Povodne a suchá, dva problémy s jedným riešením

https://www.youtube.com/watch?v=wofCSLLHGW8

Štefan Vaľo

PRESTAŇME SI KONEČNE KLAMAŤ!

„Znižovaním emisí skleníkových plynov globálne otepľovanie nezastavíme! Pozrime sa pod vlastné nohy, kde utláčaním pôdy a vytváraním umelých svahov pôdu odvodňujeme. Vysušenú pôdu slnečná energia rýchlo zohreje, čím vzniká globálne otepľovanie!“

Otvorený list slovenským delegátom klimatického samitu v Paríži

(O postupe poisťovní, že nebudú poisťovať majetok poškodený lesnými vodami píšem v ďalšom pokračovaní článkov)

V Demänovskej Doline vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity

TASR 13.11.2019 10:13, aktualizované: 10:39

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/532569-v-demanovskej-doline-vyhlasili-treti-stupen-povodnovej-aktivity/

Tretí stupeň povodňovej aktivity vyhlásila v stredu ráno starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová. V obci aktuálne zasahujú profesionálni aj dobrovoľní hasiči. Podľa starostky hrozí vyliatie potoka.

Výstrahy Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) sa naplnili, intenzívne prší. Situáciu celý čas monitorujeme, robia sa všetky protipovodňové opatrenia. Dážď zatiaľ neustáva, uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej,“ priblížila Klepáčová pre TASR.

Silné dažde dvíhajú hladiny aj viacerých ďalších vodných tokov na Liptove. Najkritickejšia situácia je podľa riaditeľky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Evy Krajčiovej práve v Demänovskej Doline, tretí povodňový stupeň však vyhlásili v ďalších piatich obciach na Liptove. „Problémy hlásia aj z Liptovského Jána. Potok v Demänovskej Doline sa zatiaľ nevylial, no na niektorých miestach je to na hrane. Robíme opatrenia, voda však stále stúpa a dosť rýchlo,“ doplnila Krajčiová.

SHMÚ na stredu varuje pred povodňami. V okresoch Liptovský Mikuláš, Ružomberok a Gelnica platia výstrahy tretieho stupňa. „Vzhľadom na očakávaný a pretrvávajúci trvalý dážď a nasýtenosť povodí je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia.

Voda v Hnúšti zaplavila ulice

Viaceré ulice v meste Hnúšťa v Rimavskosobotskom okrese tiež zaplavila v stredu voda v dôsledku intenzívnych zrážok počas posledných dní. Pod vodou bolo aj priestranstvo na Francisciho ulici pred budovou mestského úradu.

Môže za to predovšetkým nezodpovedné lesné hospodárstvo. Mesto v tomto roku vyčistilo všetky svoje kanalizačné zberače a splnilo si svoje povinnosti, avšak pri tomto prítoku sa viac robiť nedá,“ uviedol na sociálnej sieti primátor Roman Lebeda.

Okrem Francisciho ulice bola podľa miestnych obyvateľov vodou najviac zasiahnutá Jilemnického ulica. Živel vytopil aj niektoré pivnice rodinných domov v meste.

V neďalekej obci Rimavská Baňa síce zrážky podľa starostky Eleny Polóniovej zatiaľ nespôsobili žiadne škody ani problémy, v pohotovosti sú však miestni dobrovoľní hasiči. „Keďže sa už vyjasňuje, hádam to najhoršie máme za sebou,“ povedala starostka.

 

Z daľšeho člálku

Odpor verejnosti voči ťažbe

https://www.lutila.eu/vcelar-z-lutily-vyhral-sud-s-banskym-uradom-v-kauze-bentonitu/

Citujem z článku

„Bentonit v Kremnickych vrchoch sa ťaží už niekoľko desaťročí. Za posledné roky sa ale ťažba zintenzívňuje a celkový dopad povrchovej ťažby začína pociťovať miestne obyvateľstvo. Jedná sa hlavne o odlesňovanie, zvýšené riziko povodní, prašnosť, rádioaktivita z radónu, vplyv na povrchové a podzemné vody, dopad na chránené druhy zvery a rastlín, ale aj obavy z plyvu na zdravie obyvateľov. Nové plány na rozšírenie ťažby prezentované v roku 2015 sa preto stretli s veľkým odporom verejnosti a podaním petície asi 1100 signatárov. Nasledovala štúdia, ktorá mala posúdiť dopady rozšírenia ťažby na životné prostredie tzv. EIA. V rámci EIA sa dožadovali občania objektívneho posúdenia nielen navrhovanej činnosti na ložisku Lutila I. a St. Kremnička III., ale aj kumulatívneho posúdenia dopadov okolitých bentonitových lomov (ktorých je spolu asi 14), a tiež aj znečisťovateľov v širšom okruhu ako je napr. Novácka tepláreň, závod na výrobu hliníka, či diaľnica, ktorá sa priblížila do regiónu. Celková nespokojnosť s tým ako EIA posúdila dopady na ŽP vyústili do podaní mnohých odvolaní a následne aj súdnej žaloby (2016), ktorú podal Peter Imriš.“ https://www.lutila.eu/o-rozsirovani-tazby-bentonitu-rozhodne-sud/

(poznkámka autora: Za rabovanie týchto lesov zopovedá majiteľ lesov Biskupský úrad Banská Bytrica)

Očakávam, že sa ku zodpovednosti prihlásia, a keď nie, tak predpokladám, že zomrelých sa ujme ministerka vnútra, resp. predseda vlády, a najmä ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná, ktorá je za lesy a ich drancovanie zodpovedná, lebo ich má pod priamym riadením. Vie o tom ?! (alebo nie?)

A rozozná vlka od hrachu…?!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231383x
Priemerná čítanosť článkov: 2788x

Autor blogu

Kategórie