Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (18)



Ficov režim je zodpovedný za právny stav Slovenskej republiky. A tento právny stav je dôkazne rozvrátený samotným režimom.

Štátna správa Ficovho režimu je úplne paralyzovaná. Podľa zákonov sa dôkazne neriadi štátna správa pod Ministerstvom vnútra, okresné úrady preukázateľne nepoznajú svoje právomoci vyplývajúce zo zákonov či medzinárodných dohovorov ktorých signatárom je a SR, paralyzovaná je aj polícia, ktorá koná alebo nekoná, podľa pokynov režimu a nie podľa zákonov. Paralyzovaná je aj štátna správa pod gesciou iných ministerstiev, najmä Ministerstva životného prostredia, ktorú rozvrátil ešte predchádzajúci minister, tupoduchý Peter Žiga. Paralyzovaná je Štátna ochrana prírody, Slovenská inšpekcia životného prostredia a jej inšpektoráty. Prokuratúra všetkých stupňov nekoná podľa zákonov a zjavne marí priechod spravodlivosti.

Preto občania svoje občianske práva musia vymáhať súdne alebo aj obracaním sa so sťažnosťami na medzinárodné inštitúcie. Pritom štátna správa v normálne fungujúcom štáte má byť tak kvalifikovaná aby sa sama vedela orientovať v dodržiavaní práva.

Tu uvádzam konkrétny ako nechce pochopiť čo je to právny štát Úrad vlády SR

Odosielateľ: Občianske združenie Kremnické vrchy pre život, zastúpené

štatutárnym zástupcom Ľubomírom N., Bartošova Lehôtka,

967 01 Kremnica

e-mailová adresa: ozkremnickevrchyprezivot@gmail.com

Adresát: Úrad vlády SR

Sekcia kontroly

Nám. Slobody 1

813 70 Bratislava

e-mailová adresa: rozalia.peerova@vlada.gov.sk

Vec: Stanovisko Občianskeho združenia Kremnické vrchy pre život k listu Úradu vlády číslo: 9377-1/2017/Sť-97/OPSOP zo dňa 27.07.2017

K predmetnému listu horeuvedenej identifikácie zaujíma Občianske združenie (ďalej OZ) Kremnické vrchy pre život nasledovné stanovisko:

1. Nespochybniteľným gestorom a garantom platných zákonov SR a medzinárodných dohovorov v oblasti občianskych práv a iných práv je Vláda SR.

2. Úrad vlády SR si celkom správne vysvetľuje, že náš list Vláda SR dostala len ako informáciu o tom, že v rámci štátnych úradov SR nie je možné dosiahnuť dodržiavanie občianskych a ľudských práv vyplývajúcich aj z medzinárodných dohovorov, ktorých signatárom je aj SR, a preto sa obraciame priamo na depozitára a garanta Aaurského dohovoru, generálneho tajomníka OSN.

3. Naše doterajšie skúsenosti sú také, že dodržiavanie zákonov SR a medzinárodných dohovorov štátnou správou SR je možné len súdnou cestou alebo diplomatickým zásahom gestora medzinárodného dohovoru. V súčasnosti je naše OZ účastníkom súdneho sporu s Ministerstvom životného prostredia pre využívanie dôkazne podvodných posudkov o výskyte chránených biotopov európskeho významu pri udeľovaní licencií na ťažbu surovín. Ďalší je vedený proti banskému úradu, pretože napriek rozsudku prvostupňového súdu neplní jeho rozhodnutie, a ďalšie podanie pripravujeme proti Ministerstvu životného prostredia pre udelenie ďalšej licencie na ťažbu na podklade podvodných prieskumov biotopov ktoré si dala vypracovať a zaplatila ich firma ktorá má záujem o ťažbu. Funkčnosť štátnej správy je dôkazne paralyzovaná, napríklad pracovníci Okresného úradu, Odboru starostlivosti o životné prostredie v Žiari nad Hronom, vedúci Ing. Berkeš, pracovníčky Ing. Nogová a Ing. Beňová dôkazne dva roky nepoznali kompetencie úradu. Až na zásah Okresného úradu v sídle kraja sa situácia zmenila. Ďalej pracovníci Slovenskej inšpekcie životného prostredia sú zrejeme vydieraním nútení pri vykonávaní štátneho dozoru opisovať skutočnosti neuveriteľne nezmyselne a napriek dôkazom nepravdivo viď.: http://www.kremnickevrchyprezivot.eu/?m=201610

4. V normálnom štáte konajú štátne úrady v rámci zákonov bez toho aby sa občania museli dovolávať občianskych a iných práv súdne alebo u medzinárodných inštitúcií.

5. Ďalšie súvislosti viď. na:

https://biotopbartoska.wordpress.com/

Ponechávame na voľnom uvážení či Úrad vlády bude o tomto našom stanovisku informovať predsedu vlády.

V Bartošovej Lehôtke 08.08.2017

Ľubomír N.

štatutárny zástupca

OZ Kremnické vrchy pre život

Vybavuje z poverenia OZ:

Tibor I. člen OZ

tivan45@gmail.com

Na vedomie:

Kancelária prezidenta SR

Kancelária predsedu NR SR

Informačné médiá

 

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Takmer storočná Ukrajinka prešla podľa polície desať kilometrov z okupovaného územia

30.04.2024 14:45

"Prežila som tamtú vojnu a prežijem aj túto vojnu," povedala.

blaha ľuboš

Blaha poskytol propagandistický rozhovor ruskej televízii, podľa Šimečku konal v rozpore so zahraničnou politikou Slovenska

30.04.2024 14:35

Líder PS konštatoval, že za svoje výroky by sa mal Blaha okamžite ospravedlniť.

Netanjahu

Netanjahu: Izrael podnikne inváziu do Rafahu bez ohľadu na výsledok rokovaní

30.04.2024 14:25

Rafah leží v Pásme Gazy pri hranici s Egyptom a po vypuknutí vojny tam našlo útočisko viac ako 1,5 milióna Palestínčanov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231434x
Priemerná čítanosť článkov: 2788x

Autor blogu

Kategórie