Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (53)

20. augusta 2019, salamandra, Nezaradené

Prečo je režim nezodpovedný… !

Citujem z článku novinára Andreja Baráta z redakcie Pravda.

Jurica: Dnes verejnosti prekážajú v lesoch aj biologické postreky

Andrej Barát, Pravda 25.07.2019 06:00

Citujem:

„Tu si dovolím jednu poznámku. Nejde o dubiny. No Štátna ochrana prírody viackrát urobila monitoring salamandier v lokalite Snoža pri Bartošovej Lehôtke. Pozývali ich tam obyvatelia obce, sami ich narátali okolo 100, 200, chceli, aby sa toto územie nejako chránilo. V zápisoch z oficiálnych monitoringov sa však píše, že salamandra sa našla v počte nula až päť kusov. Alebo sedem kusov. Nedávno som tam bol a sám som ich vo veľkej rýchlosti a amatérskym spôsobom narátal 57. Rozumiem vášmu argumentu, opierate sa odborné inštitúcie, no toto uvádzam ako konkrétny príklad, že zrejme nie každý monitoring je dôsledný. Opýtam sa teda inak. Lesy, o ktoré sa staráte, nepatria vám. Ste len ich správcami. Patria ľuďom, keďže sú to štátne lesy. Pýtali ste sa na ich názor?“

Odkaz na článok :

https://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/520184-jurica-dnes-verejnosti-prekazaju-v-lesoch-aj-biologicke-postreky/

Z článku je jasné klamstvo režimu čo sa týka ochrany životného prostredia. Klamlivé informácie sú nútení podávať štátni zamestnanci Ministerstva životného prostredia. Správajú sa diktovane.

Je to dokázateľné z nasledujúceho článku, ktorý písal Karol Mitrík z NKÚ.

Bratislava 4. augusta 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

https://www.hlavnespravy.sk/pravidla-hmotnej-zodpovednosti-verejnych-cinitelov-treba-zmenit-hovori-sef-nku/1841800

Pravidlá hmotnej zodpovednosti verejných činiteľov a vedúcich štátnych zamestnancov, ktorí sú priamo zodpovední za distribúciu prostriedkov a rozhodovanie o miliónových majetkoch, je potrebné zmeniť. Myslí si to predseda Najvyššieho kontrolného úradu SR (NKÚ) Karol Mitrík v súvislosti s tým, že podľa súčasnej legislatívy sa osobná zodpovednosť ťažko vymáha, finančne je ohraničená výškou troch platov zodpovedného zamestnanca

Nehovoriac o tom, že dotknutej osobe musíte dokázať úmysel a bez toho nemôže byť trestne stíhaná. Prísnejší zákon by mal priviesť ľudí konajúcich v mene štátu, spoločnosti k väčšej rozvážnosti či zodpovednosti, lebo nerozhodujú o použití svojej peňaženky, nenakladajú s ich vlastným majetkom,” povedal Mitrík v rozhovore pre agentúru SITA. Je to podľa neho problém hlavne vtedy, keď nefunguje etika, morálka a keď sa nevyvodzuje osobná zodpovednosť, ale len akási formálna politická zodpovednosť.

V ostatnom čase je podľa šéfa kontrolórov možné sledovať tiež zvláštnu recyklovateľnosť ľudí, ktorí pôsobia v riadiacich a sprostredkovateľských orgánoch, ktoré rozhodujú o európskej finančnej pomoci.

Ak sa zistí, že niekto zlyhal, urobil zvláštne opatrenia, vyvodí sa voči nemu len zodpovednosť tým, že sa rozviaže pracovný pomer, ešte aj s niekoľkomesačným odstupným a o chvíľku toho istého človeka nájdete v inej vedúcej štátnej pozícii,” upozornil Mitrík.

Pokračovanie je v titulku, a nesporne dokazuje neuveriteľné klamstvá režimu.