Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (46)

12. septembra 2018, salamandra, Nezaradené

Motto:

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (i keď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!

Zdroj informácie: diskusia k petícií:

#26

2016-01-14 07:06

https://www.peticie.com/zachranme_pred_barbarmi_unikatne_biotopy_v_kremnickom_pohori

Zdravý rozum Ficovho režimu nevíťazí…, lebo ho niet…!

Tam kde v kultúrnych krajinách majú prírodné rezervácie aby chránili prírodné bohatstvo, mimo iné chránené medzinárodnými dohovormi, tam Ficov režim bezhlavo devastuje a z medzinárodných dohovorov, ktorých je aj Slovensko signatárom, sa doslova vysmieva. Vysmieva sa aj rímskokatolícka cirkev ktorá sa vysmieva svojmu pápežovi a devastuje územia vo svojom vlastníctve, napriek pápežovým výzvam…!

Viac na: https://biotopbartoska.wordpress.com/

Posledný apel Generálneho tajomníka OSN

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/483730-guterres-svet-musi-do-roku-2020-zabranit-nesputanej-klimatickej-zmene/

Guterres: Svet musí do roku 2020 zabrániť nespútanej klimatickej zmene

TASR 11.09.2018 14:12

António Guterres

Generálny tajomník OSN António Guterres (vľavo) varoval, že svet je vystavený „priamej existenčnej hrozbe“ Autor: SITA/AP, Manuel Elias

Generálny tajomník OSN António Guterres varoval, že svet je vystavený „priamej existenčnej hrozbe“ a musí sa rýchlo zbaviť závislosti od fosílnych palív, aby zabránil „nezadržateľnej klimatickej zmene“.

Guterres označil túto krízu za naliehavú a vyzval vlády, aby „prelomili paralýzu“ nečinnosti, pokým nebude neskoro, informovali agentúry AP a DPA.

Klimatická zmena postupuje rýchlejšie než my,“ povedal v pondelok šéf svetovej organizácie v prejave v jej newyorskom sídle. „Musíme zabrzdiť smrtiace emisie skleníkových plynov a dávať impulz klimatickým opatreniam.“

Svet zažíva jednu prírodnú pohromu za druhou

Guterres zdôraznil, že ľudia všade na svete zažívajú rekordné teploty, pričom extrémne vlny horúčav, lesné požiare, búrky a záplavy „zanechávajú za sebou smrť a devastáciu“.

Ešte jeden citát zo slov Generálneho tajomníka OSN:

Ak nenastane zmena, môže prísť „temná a nebezpečná budúcnosť“

„Musíme rýchlo ukončiť našu závislosť od fosílnych palív. Musíme ich nahradiť čistou energiou z vody, vetra a slnka. Musíme zastaviť odlesňovanie, obnoviť degradované lesy a zmeniť to, ako farmárčime,“ vyzval s tým, že alternatívou je „temná a nebezpečná budúcnosť“.

„Ak nezmeníme naše smerovanie do roku 2020, riskujeme, že premeškáme bod, v ktorom sa môžeme vyhnúť nezadržateľnej klimatickej zmene – s katastrofálnymi dôsledkami pre ľudí a všetky prírodné systémy, ktoré nás udržujú nažive,“ varoval.

„Od toho, ako sa postavíme ku klimatickej výzve, nezávisí nič menej než naša budúcnosť a osud ľudstva,“ vyhlásil Guterres.

Dodal, že s cieľom urobiť z klimatických opatrení prioritu medzinárodnej agendy zvolá na september 2019 klimatický summit svetových lídrov. Nabádať ich na zvýšenie aktivít bude aj na tohtoročnom Valnom zhromaždení OSN o dva týždne.

Úplný článok je v uvedenom zdroji