Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (43)

6. júna 2018, salamandra, Nezaradené

Česká novinárka po návrate mobilu (z tlače dnešných dní)

Hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry Tökölyová:

V danom prípade, keď ide o poškodeného – novinára, by rovnako malo byť hlavným cieľom jeho kolegov novinárov, aby boli riadne a včas zaistené všetky dôkazy, ktoré napomôžu odhaleniu a potrestaniu páchateľov tohto trestného činu. Sme presvedčení, že svedkyňa v súlade so svojimi verejnými vyhláseniami bude ďalej napomáhať orgánom činným v trestnom konaní pri objasňovaní predmetného trestného činu a v tomto smere poskytne aj nevyhnutnú spoluprácu,”

Vo vyšetrovaní brutálnej vraždy zrejme nedošlo doteraz k žiadnemu posunu. Najhorúcejšou stopou bola stopa od medzinárodne stíhaného mafiána Vadalu, cez Troškovú a Jasaňa až k vládnucemu SMER -u, cez asistentku predsedu vlády až po vtedajšieho premiéra Fica. Ale horúceho podozrivého Vadalu, ktorý bol podozrivý že sa dopustil aj ďalších trestných činov na území Slovenska, náhle a bez dôkladného vyšetrenia, odovzdali náhle orgány štátu talianskym vyšetrovacím orgánom. Prečo najskôr Vadalu nepodrobili trestnému stíhaniu na Slovensku a až po prípadnom odpykaní trestu ho nevydali Talianom, je záhada, neobvyklá záhada, ktorá navodzuje podozrenie že sa ho Slovensko z nejakých dôvodov potrebovalo zbaviť.

Už som na to upozorňoval, a asi k tomu nedošlo, že vyšetrovatelia vraždy mali ihneď zadržať mobily Troškovej a Jasoňa, po odchode z funkcií aj Ficovi a Kaliňákovi. Zrejme sa nič také nestalo a tak možnú stopu bolo možné mariť až do 31. mája 2018. Po tomto dni odstúpil aj policajný prezident Gašpar, ktorý podľa jeho slov vlastne v policajnom zbore iba zabezpečoval toaletný papier, aby vyšetrovatelia mohli kľudne pracovať, a to v hodnosti generála…! Veríme mu…!

Opäť z dobovej tlače:

Úrad špeciálnej prokuratúry zdôrazňuje, že cieľom získania časti komunikácie medzi českou novinárkou Pavlou Holcovou a zavraždeným Jánom Kuciakom bolo výhradne získanie objektívnych dôkazov, ktoré môžu napomôcť pri vyšetrovaní trestného činu a nie porušenie práv novinárky.

A žiadna správa o tom že boli odobraté mobily osobám uvedeným vyššie.

A prečo sa záhadne na to nespytujú novinári…? Zo strachu, že môžu dopadnúť ako Ján Kuciak a jeho priateľka…?!