Toto nie je pokus o štátny prevrat, ale reálne využitie ústavného práva podľa čl. 32 Ústavy SR

8. marca 2018, salamandra, Nezaradené
Ú S T A V A
S L O V E N S K E J
R E P U B L I K Y
č. 460/1992 Zb.
Čl. 32
Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.
Vládna koalícia verejne narieka že je vystavená pokusu o štátny prevrat. Nič o tom že v štáte prebieha vinou Ficovho režimu reálne, už nie ako pokus, proces odstraňovania demokratického poriadku základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, a toto odstraňovanie spôsobuje vláda, t.j. činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.
Na zajtrajších zhromaždeniach občanov v čele každého sprievodu bude vhodné niesť zásadné heslo, ktoré bude určitou ochranou pred možnou brutalitou silových zložiek Ficovho režimu:
Toto zhromaždenie občanov je pod ochranou článku 32, Ústavy Slovenskej republiky
Poznámka:
Využitie práv vyplývajúcich pre občanov z čl. 32 Ústavy SR, a či občania posúdili že štát dospel k takému stavu je že nutné toto právo využiť je výlučne na rozhodnutí občanov SR. Nerozhoduje o nich ani vláda SR, ani Národná rada SR, ani prezident SR a ani Ústavný súd SR.
Zaručuje to:
Čl. 2, Ústavy SR
(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.
(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.
(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.