Vysvetlenie tým ktorí neholdujú Mendelovej vedeckej genetike

10. januára 2018, salamandra, Nezaradené

V mojom predchádzajúcom BLOG -u som upozornil na to, ako režim zdevastoval mimo iné aj genofond slovenských lesov, čo považujem za najväčší zločin Ficovho režimu. Pre porovnanie je to analogické k tomu, ako keby režim chcel zvýšiť pôrodnosť našich obyvateľov o osemdesiat percent a to takým (režimným) spôsobom, že by dal nezvratne sterilizovať v priebehu desiatich rokov osemdesiat percent všetkých žien vo veku od šestnásť po štyridsať rokov. A každým rokom aj z tých pribúdajúcich šesťnásťročných to isté percento. Asi takýto je genofondový obraz a jeho dôsledky v súčasnosti v slovenských lesoch, „zvýšením…“ ročného prírastku o osemdesiat percent drevnej hmoty za desať rokov režimu, pôsobením neviditeľného zázraku riadeného prevážne Petrom Žigom…!

Zakladateľ vedeckej genetiky, dnes rozvinutej do takej úrovne, že Mendelovi v 19. storočí sa nemohlo ani snívať. Napriek tomu v jej základoch sa opieral vedecky o matematiku a jeho metodika bola nesporne základom vývoja skúmania genetiky. Je to najviac spomínaný vedec, popri Darwinovi v biovedách na celom svete. Len asi ešte nedorazila na Slovensko k režimu Fica a zdá sa že ani na univerzity za genofondy lesa vedecky zodpovedné (samozrejme česť výnimkám).

Ešte v diskusií spomenutej skutočnosti že ministerka pôdohospodárstva už prijala dve opatrenia na záchranu biotopu hlucháňa. To je samozrejme chválihodné, devastáciou lesov ne celom území Slovenska sú však ohrozené stovky chránených rastlín a živočíchov závislých na biotopoch lesov, a ministerstvo životného prostredia nemá o nich vedecký prehľad a ani sa o jeho spracovanie a ani na podnety nesnaží. Zrejme to vyhovuje ministerstvu aby sa „režimu oddaní“ ľudia bez prekážok mohli rabovať lesy a nerastné bohatstvo zeme.