Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (15)

12. júna 2017, salamandra, Nezaradené

…skutok sa nestal tak ako sa stal…!

 

Vec: Sťažnosť vo veci výkonu služby políciou

 

Dňa 07.06.2017 o 13:49 hod. som oznámil na číslo 158 skutočnosť o pravdepodobnom dopravnom priestupku a ohrozovaní zdravia a i života vodičom nákladného motorového vozidla, ktorý s nákladným vozidlom s hmotnosťou nad 20 t prevážal v obci drevo o dĺžke nad 12 m, cez úzku uličku obytných domov, širokú cca 2,5 m. Ulička je označená na začiatku dopravnou značkou zákazu vjazdu vozidiel nad 6 t.

Na môj telefonát sa dostavili policajti v dvoch autách, v jednom bol s najvyššou hodnosťou major v druhom nadrotmajster. Evidenčné čísla ich vozidiel sú ZH573BR a BB169ER. Počkali si na výjazd nákladného auta z lesa a potom skontrolovali doklady. Jedným z dokladov bolo aj povolenie na použitie zvislého dopravného značenia s podmienkou, citujem: „S použitím navrhnutého trvalého dopravného značenia súhlasíme za predpokladu, že budú dodržané nasledovné podmienky:

  1. Dopravné značky budú vyhotovené a osadené v súlade s ustanoveniami zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zásadami pre používanie dopravného značenia na pozemných komunikáciách a STN 01 8020.“

Avšak dodatková značka o výnimke zo zákazu nie je stále súčasťou obmedzujúcej značky nad 6 t. Namietal som že toto rozhodnutie poznám a mám ho k dispozícií, ale stále nenadobudlo účinnosť, pretože zmena nie je vyznačená dodatkovou značkou. Medzitým sa odohralo telefonovanie policajtov niekam a potom sa chovanie polície zmenilo. Pán major ma poučil, že on rozhoduje či je takéto povolenie platné alebo nie, nadpráporčík začal s roztiahnutými rukami predo mnou poskakovať, aby mi zabránil fotenie nákladného auta po stranách aké medzery má po okrajoch. Po tomto incidente vybehol z nákladného auta vodič a priskočil ku mne s tým že mi ten fotoaparát buchne o zem a rozšliape. Policajti sa len s úsmevmi prizerali. Nakoniec vozidlo z uličky doslova odprevadili. Číslo uvedeného policajného dokladu je ORPZ-ZH-ODI-24-020/2017 zo dňa 14.02.2017, vybavuje kpt. Mgr. Michal O.

 

Ešte predtým som zaslal obci nasledovnú sťažnosť

Odosielateľ: T. I., B. L. č. 115, 967 01 Kremnica

Adresát: Obecný úrad B. L.

Ľ. B. – starosta obce

Obecné zastupiteľstvo

96701 Kremnica

Vec: Sťažnosť vo veci „Použitie zvislého dopravného značenia v obci B. L. – s t a n o v i s k o“

Podávam týmto sťažnosť vo veci podania žiadosti starostom obce Ľ. B. v mene obce B. L. listom zn.: 217/2016 zo dňa 07.11.2016 adresovanej Okresnému riaditeľstvu PZ, Dopravný inšpektorát, Chrástekova 123, 956 01 Žiar nad Hronom, ktorej výsledkom je „Použitie zvislého dopravného značenia v obci B. L. – s t a n o v i s k o“, ktorým inšpektorát dáva súhlas s umiestnením dopravných značiek E12 umožňujúcich vstup do uličky vozidlám s neobmedzenou hmotnosťou, tam kde je obmedzená značkou 6 t, s textom „OKREM LESOV SR A RÍMSKOKATOLÍCKEJ CIRKVI“.

Ž I A D A M

Aby obec ako naliehavú vec formou ďalšej žiadosti túto výnimku dala zrušiť, a požiadala inšpektorát o umiestnenie novej značky so zákazom vstupu nákladných vozidiel nad 3,5 t.

O D Ô V O D N E N I E

V tomto prípade nejde o cestnú komunikáciu ale o úzku uličku cca 2,5 širokú kde sa sotva nákladný automobil zmestí, toto dokumentujem fotkou v prílohe č. 1. Táto ulička je jedinou prístupovou do domu v ktorom bývam. Nákladným autám nad 3,5 t sa v uličke nedá vyhnúť. Naviac tu premávajú autá s návesom s drevom s hmotnosťou nad 20 t a dĺžkou samotného dreva cca 12 m. Do uličky vchádzajú zo strany lesa naložené z neprehľadnej zákruty a tiež zo strany obce tiež z neprehľadnej zákruty, a vzhľadom k hmotnosti majú aj príslušnú brzdnú dráhu, ktorú nikto zo zúčastnených nezobral do úvahy. Ohrozujú tým chodcov, ktorí nemajú na odstúpenie čas ani miesto. Naviac sa tu zdržiavajú matky s malými deťmi a v letných mesiacoch tadiaľto prechádza aj skupina detí z materskej škôlky. Okrem toho sa autá pohybujú asi 2,0 m od domu v ktorom bývam a otrasmi mi spôsobujú škody na stavbe. Odpadávajú mi obklady ktoré musím opravovať a aj v dome sa tvoria praskliny. Dokumentácia odpadávania je v prílohe č. 2 a opráv v prílohe č. 3.

Stav je dôkazne v rozpore s hľadiskom ochrany záujmov bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a preto žiadam o urýchlené riešenie v zmysle môjho odôvodnenia.

V B. L. 28. marca 2017

T.I.

Odoslané inšpekcií ministerstva vnútra 08.06.2017 cca o 17:00 hod.

Čo myslíte aký bude výsledok šetrenia, keď svedkami sú štyria policajti, agresívny vodič a lesník, ktorý dodávku dreva sprevádzal (je možné že dodávka bola určená „našej“ firme ktorá lacno dostáva drevo od Lesov, š.p. a draho ho vyváža, a policajti sa najskôr informovali či ide o „našu“ firmu, alebo prišli v takej silnej zostave preto, aby dodávku dreva bezpečne dopravili do cieľa, alebo prišli zastrašovať).

…skutok sa nestal tak ako sa stal…!?