Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (5)

23. septembra 2016, salamandra, Nezaradené

Demokracia je veľmi krehká sústava, ľudia ktorí sa dostanú k moci ju prirodzenými, tými horšími, vlastnosťami neustále ťahajú k diktatúre. Nedeje sa to skokom, ale plazivo, aby si to občania nestačili všimnúť. Inak povedané, je to to známe varenie žaby. Režim Fica a Kaliňáka je už osem rokov dvoch funkčných období dokonale zdeformovaný k diktatúre a z nej k občianskemu strachu. Občania zaspali, aby demokraciu bránili a teraz už majú individuálny strach vymáhaný Ficovým režimom Kaliňákovou políciou a štátnou správou a následne aj správou pod gesciou iných ministerstiev.

Potom existujú takéto skutočnosti:

Vedecký pracovník ktorý napísal ďalej uvedený príspevok sa bojí uviesť svoje meno, zo strany štátu by okamžite mohol stratiť zamestnanie.

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (i keď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!“, porite na stránke: http://www.peticie.com/forum/153180/start/25

A majú strach aj ďalší vedeckí pracovníci, pracovníci štátnej ochrany prírody, či pracovníci štátnej správy tzv. odborov starostlivosti o životné prostredie, podliehajúci priamo rezortu Kaliňáka.

Potom radšej zaprú svoju odbornosť a vydávajú v mene svojho úradu takéto pamflety:

Salamandra škvrnitá (Salamandra salamandra) je obojživelník ktorý tu bol v časoch ešte pred dinosaurami. Genetici teraz tieto prehistorické živočíchy podrobne študujú už od vývoja ich nervovej sústavy v štádiu lariev a prichádzajú k úžasným záverom, ich vývoj nervovej sústavy je v mnohom podobný i totožný, s vývojom nervovej sústavy ľudského embrya. Podobne Rosička okrúhlolistá (Drosera rotundifolia), ako mäsožravá rastlina má zatiaľ nepreskúmaný genetický vývoj.

A Ficov režim sa stavia k týmto vzácnym živočíchom a rastlinám, miesto toho aby miesto ich výskytu zachoval ako genetický fond, chránený medzinárodnými dohovormi, ich likviduje. Viac si pozrite na:

http://zivot.cas.sk/clanok/32192/prestahuju-rastliny-tazba-bentonitu-v-kremnickych-vrchoch-likviduje-biotop-europskeho-vyznamu

Salamandra i rosička prežili vek dinosaurov, sotva však prežijú Ficov režim…