Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (5)

Demokracia je veľmi krehká sústava, ľudia ktorí sa dostanú k moci ju prirodzenými, tými horšími, vlastnosťami neustále ťahajú k diktatúre. Nedeje sa to skokom, ale plazivo, aby si to občania nestačili všimnúť. Inak povedané, je to to známe varenie žaby. Režim Fica a Kaliňáka je už osem rokov dvoch funkčných období dokonale zdeformovaný k diktatúre a z nej k občianskemu strachu. Občania zaspali, aby demokraciu bránili a teraz už majú individuálny strach vymáhaný Ficovým režimom Kaliňákovou políciou a štátnou správou a následne aj správou pod gesciou iných ministerstiev.

Potom existujú takéto skutočnosti:

Vedecký pracovník ktorý napísal ďalej uvedený príspevok sa bojí uviesť svoje meno, zo strany štátu by okamžite mohol stratiť zamestnanie.

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (i keď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!“, porite na stránke: http://www.peticie.com/forum/153180/start/25

A majú strach aj ďalší vedeckí pracovníci, pracovníci štátnej ochrany prírody, či pracovníci štátnej správy tzv. odborov starostlivosti o životné prostredie, podliehajúci priamo rezortu Kaliňáka.

Potom radšej zaprú svoju odbornosť a vydávajú v mene svojho úradu takéto pamflety:

  • Je podivné, že „odborníci“ hľadali rosičku a nenašli, a zapísali že nenašli, na otvorením ťažby obnaženej mokradi na povrchu však už s biologicky mŕtvou vysušenou hlinou – bentonitom, nevšimli si však vysušené zvyšky rašeliny po celej ploche, otvorenej ťažby.

  • Je podivuhodné že „odborníci“ nikdy pred otvorením ťažby neboli na mieste a predsa dodatočne vedia aký bol pôvodný stav. Zrejme to vyčítali zo zápisnice o ohliadke (výraz použitý v banskom zákone) na mieste pred ťažbou, pričom opis ohliadky je povinný zo zákona. Dúfam, že v krátkej budúcnosti prezradia ako k opisu prišli.

  • Je podivuhodné, že „odborníci“ opisujú miesto ťažby ako že tam rastie sitina, že na suchom bentonite nerastú vodomilné rastliny im akosi uniká.

  • Je podivné, že „odborníci“ zistili, že vo vodnom toku nenašli žiadne larvy salamandry, ja dodávam že ani nemohli nájsť žiaden sladkovodný planktón, ktorým sa živia, pretože vplyvom vypúšťaných kalov z odtoku z obnaženého ťažobného priestoru je vodný tok už biologicky mŕtvy… zrejme si „odborníci“ myslia že tie larvy a planktón nemali tú nečistú vodu piť.

Salamandra škvrnitá (Salamandra salamandra) je obojživelník ktorý tu bol v časoch ešte pred dinosaurami. Genetici teraz tieto prehistorické živočíchy podrobne študujú už od vývoja ich nervovej sústavy v štádiu lariev a prichádzajú k úžasným záverom, ich vývoj nervovej sústavy je v mnohom podobný i totožný, s vývojom nervovej sústavy ľudského embrya. Podobne Rosička okrúhlolistá (Drosera rotundifolia), ako mäsožravá rastlina má zatiaľ nepreskúmaný genetický vývoj.

A Ficov režim sa stavia k týmto vzácnym živočíchom a rastlinám, miesto toho aby miesto ich výskytu zachoval ako genetický fond, chránený medzinárodnými dohovormi, ich likviduje. Viac si pozrite na:

http://zivot.cas.sk/clanok/32192/prestahuju-rastliny-tazba-bentonitu-v-kremnickych-vrchoch-likviduje-biotop-europskeho-vyznamu

Salamandra i rosička prežili vek dinosaurov, sotva však prežijú Ficov režim…

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231062x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu

Kategórie