Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (47)

Motto:

Vyhraj voľby a môžeš všetko…!“

Róbert Fico, slovenský politik a veľký mysliteľ vlastnou hlavou.

V minulých dňoch navštívila naše občianske združenie „Kremnické vrchy pre život“ (viď: https://www.facebook.com/kremnicke.vrchy.pre.zivot ) známa česká publicistka z oblasti dokumentu. Je pôvodom síce Slovenka, ale bola nútená odsťahovať sa z vlasti (ako mnohí slovenskí režiséri a iní umelci) pod nátlakom Ficovho režimu. Fico bol dokonca osobným žalobcom jej režimného prenasledovania. Pravdepodobne odsťahovanie sa jej zachránilo život, pretože sa verejne zaoberala investigatívnymi reportážami vo filmovej tvorbe ešte vo väčšom rozsahu ako zavraždený Ján Kuciak.

Ale ide o iné, kameraman spomenul ako navštívili chránenú oblasť s chránenou rastlinou európskeho významu rosičkou okrúhlolistou v Česku. Samozrejme nachádza sa v prírodnej rezervácii s najvyšším stupňom ochrany bez prístupu verejnosti, prístup majú na zvláštne povolenie iba botanici. Ale aby nebola ani verejnosť ukrátená, môže sa priblížiť po vyznačenom chodníku ale len v určitom čase, ale rastliny sú oddelené plotom a pod dohľadom odborníkov.

A aký to rozdiel medzi kultúrnosťou Českej republiky a Ficovho režimu na Slovensku. Slovenské nálezisko v katastri obce Bartošova Lehôtka je rozbágrované a mokraď je umelo odvodňovaná ťažiarenskou spoločnosťou. Z ďalšej strany asi šesť metrov od mokrade vyhĺbili odvodňovací rigol Lesy SR, štátny podnik, aby mokraď intenzívne odvodnili kvôli lesnej ceste. Za týchto podmienok rosička neprežije, vrátane salamandry škvrnitej ktorá je tiež závislá na mokraďových biotopoch tohto územia (viď.: https://biotopbartoska.wordpress.com/ ).

A tieto zákonom a medzinárodnými dohovormi chránené biotopy najviac poškodzuje Ministerstvo životného prostredia. Začalo to za ministra Žigu a pokračuje aj za ministra Sólymosa, ktorý nie je v životnom prostredí odborníkom, a tak s ním manipulujú zrejme skorumpovaní úradníci. Ministerstvo a jeho podriadené inštitúcie dôkazne vedelo o vzácnych biotopoch, ale v rámci povoľovacích konaní k ťažbe nerastov tieto skutočnosti zatajovalo a tvárilo sa žiadne chránené biotopy nejestvujú.

V minulom týždni navštívila Slovensko delegácia EÚ, aby sa presvedčila o posunoch vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka. Žiadne však nenašla. Fico, zaštítený prezumpciou neomylnosti, zase unikol vyšetrovaniu, napriek tomu že priamo on bol dôkazne súčasťou zločineckého reťazca cez Troškovú, Ficovu osobnú asistentku, a cez klan Vadalovcov (bývalá snúbenica Antónia Vadalu) aj s pašovateľmi drog z Južnej Ameriky.

Uvádzam nasledovný zdroj informácie:

http://kormidlo.blog.pravda.sk/2018/07/24/komisar-cattani-jan-kuciak/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rightbox

Po zavraždení novinára Jána Kuciaka uzreli svetlo sveta informácie, že drogová cesta z Balkánu na Západ viedla cez Slovensko. Viacerí európski novinári vrátane Jána Kuciaka zistili, že výnosy z kokaínu z Južnej Ameriky sa prepierali aj v slovenských Tatrách.

Hlavným bossom kokaínového biznisu bol Silvio Aquino. Žil v Belgicku a svoj obrí biznis kryl kontajnermi s ovocím. Vozili ho po tonách z Južnej Ameriky do holandského Rotterdamu. Tieto kšefty Aquinovi a jeho klanu prinášali zisky v desiatkach miliónov eur, takže bolo potrebné ich preprať. Aquinova manželka bola Slovenka Silvia Lišková, pracovala v hoteli Kontakt Wellness v Starej Lesnej. Aquino cez svoju spoločnosť sa dostal k hotelu a ten sa stal jeho slovenským operačným strediskom. (Kúpil ho za tri milióny eur). Podľa súdneho spisu so svojou manželkou preberal aj jeho každodennú prácu.

Pokračovanie v uvedenom zdroji

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231057x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu

Kategórie