Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (46)

Motto:

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (i keď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!

Zdroj informácie: diskusia k petícií:

#26

2016-01-14 07:06

https://www.peticie.com/zachranme_pred_barbarmi_unikatne_biotopy_v_kremnickom_pohori

Zdravý rozum Ficovho režimu nevíťazí…, lebo ho niet…!

Tam kde v kultúrnych krajinách majú prírodné rezervácie aby chránili prírodné bohatstvo, mimo iné chránené medzinárodnými dohovormi, tam Ficov režim bezhlavo devastuje a z medzinárodných dohovorov, ktorých je aj Slovensko signatárom, sa doslova vysmieva. Vysmieva sa aj rímskokatolícka cirkev ktorá sa vysmieva svojmu pápežovi a devastuje územia vo svojom vlastníctve, napriek pápežovým výzvam…!

Viac na: https://biotopbartoska.wordpress.com/

Posledný apel Generálneho tajomníka OSN

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/483730-guterres-svet-musi-do-roku-2020-zabranit-nesputanej-klimatickej-zmene/

Guterres: Svet musí do roku 2020 zabrániť nespútanej klimatickej zmene

TASR 11.09.2018 14:12

António Guterres

Generálny tajomník OSN António Guterres (vľavo) varoval, že svet je vystavený „priamej existenčnej hrozbe“ Autor: SITA/AP, Manuel Elias

Generálny tajomník OSN António Guterres varoval, že svet je vystavený „priamej existenčnej hrozbe“ a musí sa rýchlo zbaviť závislosti od fosílnych palív, aby zabránil „nezadržateľnej klimatickej zmene“.

Guterres označil túto krízu za naliehavú a vyzval vlády, aby „prelomili paralýzu“ nečinnosti, pokým nebude neskoro, informovali agentúry AP a DPA.

Klimatická zmena postupuje rýchlejšie než my,“ povedal v pondelok šéf svetovej organizácie v prejave v jej newyorskom sídle. „Musíme zabrzdiť smrtiace emisie skleníkových plynov a dávať impulz klimatickým opatreniam.“

Svet zažíva jednu prírodnú pohromu za druhou

Guterres zdôraznil, že ľudia všade na svete zažívajú rekordné teploty, pričom extrémne vlny horúčav, lesné požiare, búrky a záplavy „zanechávajú za sebou smrť a devastáciu“.

Ešte jeden citát zo slov Generálneho tajomníka OSN:

Ak nenastane zmena, môže prísť „temná a nebezpečná budúcnosť“

„Musíme rýchlo ukončiť našu závislosť od fosílnych palív. Musíme ich nahradiť čistou energiou z vody, vetra a slnka. Musíme zastaviť odlesňovanie, obnoviť degradované lesy a zmeniť to, ako farmárčime,“ vyzval s tým, že alternatívou je „temná a nebezpečná budúcnosť“.

„Ak nezmeníme naše smerovanie do roku 2020, riskujeme, že premeškáme bod, v ktorom sa môžeme vyhnúť nezadržateľnej klimatickej zmene – s katastrofálnymi dôsledkami pre ľudí a všetky prírodné systémy, ktoré nás udržujú nažive,“ varoval.

„Od toho, ako sa postavíme ku klimatickej výzve, nezávisí nič menej než naša budúcnosť a osud ľudstva,“ vyhlásil Guterres.

Dodal, že s cieľom urobiť z klimatických opatrení prioritu medzinárodnej agendy zvolá na september 2019 klimatický summit svetových lídrov. Nabádať ich na zvýšenie aktivít bude aj na tohtoročnom Valnom zhromaždení OSN o dva týždne.

Úplný článok je v uvedenom zdroji

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231125x
Priemerná čítanosť článkov: 2785x

Autor blogu

Kategórie