Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (41)

Premiér (dočasne poverený prezidentom) Pellegrini veľmi rýchlo hovorí, ale o to pomalšie si uvedomuje svoje dočasné pôsobenie vo funkcií. Občania zvrhnutím Ficovej vlády zvrhli aj Ficov režim, t.j. Ficova strana Smer stratila aj občiansky mandát prepožičaný vo voľbách 2016.

Preto mu ešte raz pripomínam:

Ú S T A V A

S L O V E N S K E J

R E P U B L I K Y

č. 460/1992 Zb.

Čl. 32

Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.

Vládna koalícia verejne narieka že je vystavená pokusu nátlaku akejsi ulice. Nič o tom že v štáte prebieha vinou Ficovho režimu reálne, už nie ako pokus, proces odstraňovania demokratického poriadku základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, a toto odstraňovanie spôsobuje vláda, t.j. činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.

Na nasledujúcich zhromaždeniach občanov v čele každého sprievodu bude vhodné niesť zásadné heslo, ktoré bude určitou ochranou pred možnou brutalitou silových zložiek Ficovho režimu:

Toto zhromaždenie občanov je pod ochranou článku 32, Ústavy Slovenskej republiky

Poznámka:

Využitie práv vyplývajúcich pre občanov z čl. 32 Ústavy SR, a či občania posúdili že štát dospel k takému stavu je že nutné toto právo využiť je výlučne na rozhodnutí občanov SR. Nerozhoduje o nich ani vláda SR, ani Národná rada SR, ani prezident SR a ani Ústavný súd SR.

V nadväznosti na čl. 32 Ústavy SR to zaručuje:

Čl. 2, Ústavy SR

(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich volených zástupcov alebo priamo.

(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby konal niečo, čo zákon neukladá.

Toto nie je hlas ulice, ulice nerozprávajú toto je hlas občanov, ktorí sa riadia ústavou v zmysle uvedených článkov a teraz najmä čl. 2, ods (1) kde je uvedené že svoju moc môžu vykonávať priamo…! Teda ju vykonávajú a kto im v tom bráni trebárs aj propagandou v mene štátnych inštitúcií porušuje Čl. 2, ods. (2) a ponesie si aj dôsledky.

Propagandisti Ficovho režimu dennodenne opakujú že mládež ktorá organizuje protesty ani nevie čo chce tým dosiahnúť. Dokonca sa s nimi stretol policajný prezident Gašpar, a vraj nevedeli čo chcú… No je možné že mladí ešte neovládajú politické verbálne vývrtky politikov Ficovho režimu, ale dobre vedia čo chcú.

Hlavnou témou dňa sú predčasné voľby, témou demonštrujúcich občanov, parlamentu a prezidenta, vláda je už len na to aby ich technicky zabezpečila…! Uvedomí si to konečne aj meškajúci Pellegrini…?!

Ďakujem za upozornenie na výklad Čl. 32 ústavy. Doporučujem všetkým k prečítaniu.

http://www.projustice.sk/teoria-prava/pravo-…

MeinGeist.sk MeinGeist.sk
5304365 dnes
11:34

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230945x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie