Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (38)

Posledný zúfalý pokus o udržanie sa Ficovho režimu…

Pokus o udržanie sa odohral včera (streda 22.03.2018) o 17:00 hodine pred prezidentským palácom v Bratislave, zhromaždením pod „Slovensko si nedáme – nechceme štátny prevrat…!“. Zhromaždenie sa konalo nepochybne na základe výziev koalície, veď piár (Public Relation) manažér Viktor Stromček v každej televíznej debate zdôrazňoval, že na strane „ulice…“ je len niečo cez stodvadsať tisíc občanov, ktorí sa za posledné týždne zúčastnili protestov proti Ficovmu režimu. Včera Stromček dostal priamo do tváre odpoveď, na režimnom zhromaždení sa podľa novinárov zúčastnilo asi dvesto protestujúcich, a to vrátane nestranných zvedavcov či náhodných okolo idúcich… Inými slovami režimné fiasko…!

A to napriek tomu údajnému „úspešnému príbehu“ desaťročného vládnutia Ficovho režimu. Sympatická hlásateľka RTVS Janetta Š. večerné správy ešte donedávna denno denne začínala slovami „ekonomike sa darí, nezamestnanosť klesá, rast HDP sa odhaduje nad 3,5 percenta…“.

Čo sa však skrýva pod úspešným rastom HDP (Hrubý Domáci Produkt) ministra financií Petra Kažimíra a tým aj celého režimu.

HDP je len štatisticky naskladaná hodnota prírastku všetkých ekonomických hodnôt vytvorených v štáte. Keď túto pyramídu začneme rozoberať, tak zistíme že v podstatnej časti zmizne v ziskoch zahraničných spoločností, len asi 40 % zostane k užitiu vlastného štátu vrátane miezd občanov. Keďže táto zložka dlhodobo stagnuje, rast HDP nemá pre občanov a štát žiaden význam, rast si odnesú vlastníci zahraničných firiem…!

Podobne je to so zadĺženosťou štátu voči HDP, zadĺženosť klesá pretože HDP rastie, ale absolútny dlh narastá a tento bude nutné vrátiť vrátane úrokov. A z rastúceho HDP to nebude možné, lebo štátny podiel na ňom klesá…!

Tak to je ten „úspešný príbeh“ v podaní Petra Kažimíra, ktorý sa opätovne uchádza o kreslo ministra financií v Pellegriniho vláde…!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230513x
Priemerná čítanosť článkov: 2777x

Autor blogu

Kategórie