Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (31)

Po tom ako Ficov režim za účasti bývalého ministra životného prostredia a teraz hospodárstva Petra Žigu, vyplienil slovenské lesy a pozmenil tým aj vodnozáchytný režim lesov, môžeme dopadnúť rovnako ako Juhoafrická republika. Ako dopadla JAR sa dočítate na:

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/456504-kapskemu-mestu-hrozi-katastrofa-totalny-nedostatok-vody/

Kapskému Mestu hrozí katastrofa – totálny nedostatok vody

TASR 29.01.2018 14:51

Vyprahnutý hlavný zásobník vody Kapského mesta v JAR. Autor: SITA/AP

Kapské Mesto v Juhoafrickej republike (JAR) sa v pondelok začalo pripravovať na 12. apríl, keď by sa mali tejto turistickej metropole podľa odhadov vyčerpať zásoby vody.

Vo vyprahnutom meste začalo v pondelok fungovať operačné stredisko na riešenie katastrof. „Logistika operačného plánu“ bude v tomto úrade v kompetencii 86-tich pracovníkov, povedala pre DPA hovorkyňa Kapského Mesta. Úrady určia 200 distribučných miest, kde budú môcť občania získať prídel 25 litrov vody na osobu a deň. Dodávky sa budú prerozdeľovať pod policajným a vojenským dohľadom. S cieľom predísť hroziacej katastrofe obmedzia sa od 1. februára dodávky vody na 50 litrov na osobu a deň. V súčasnosti je to 87 litrov. V meste sa aktuálne minie 600 miliónov litrov vody denne. Aby sa predišlo úplnému vyčerpaniu zásob vody v meste, musí byť celková denná spotreba vody do 450 miliónov litrov. Okrem znižovania bežnej spotreby vody v domácnostiach pripravuje mesto aj plány na odsoľovanie či efektívnejšie využívanie spodných vodných zdrojov či recykláciu vody. Kapské Mesto ležiace na južnej pologuli, je v súčasnosti uprostred leta, pričom obdobie dažďov by malo nastať v máji alebo v júni.

Ficov šamanizmus

Kedysi bol známy sovietsky akademik Lysenko, presnejšie s titulom šaman, ktorý mal vypestovať za polárnym kruhom kukuricu vysokú tri metre… Slovenskí šamani Fico a Žiga sa rozhodli že ročné prírastky drevnej hmoty sa za desať rokov Ficovho šamanizmu musia zvýšiť o osemdesiat percent. A presne aj o toľko zvýšili ťažbu všetkých drevín. Šamanské zaklínadlo nevyšlo, Tu nejde len od drevo, ale aj o iné funkcie lesa, najmä o zadržiavanie vody. Za krátko bude musieť prokuratúra začať s vyšetrovaním či nedošlo k poškodeniu životného prostredia až na úrovni všeobecného ohrozenia, a kto všetko dal k takému bezbrehému plieneniu súhlas…!

Ďalší šaman minister Richter, rozprúdil už niekoľko týždňové diskusie o trinástych či štrnástych platoch. Slabšie mysliaci ľudia aj jemu na tento šamanizmus opäť naleteli, totiž si neuvedomujú že to čo budú mať v tých mimoriadnych výplatách musí zamestnávateľ na ich mzdách ušetriť počas roka v mesačných mzdách, mzdový ročný balík u každého zamestnávateľa je len jeden. Aj s tou štatistikou zamestnanosti je zrejme šamanizmus, stačí sa spýtať, kde sa podelo tých viac ako stotisíc nezamestnaných Rómov a desiatky pribúdajúcich denne po dosiahnutí osemnástich rokov…? To je ako ten hlavný šaman keď sľuboval odškodniť sporiteľov v skrachovaných nebankovkách, alebo ukončenie dialnice D1 do roku 2010…?! A ďalších podobných šamanov je celá rada, šamanka spravodlivosti, školstva, pôdohospodárstva, šaman hospodárstva, financií, životného prostredia, dopravy…atd.

Ale Ficovmu šamanizmu hrozí katastrofálny koniec, na verejnosť prenikla správa, že na deň 18. apríla 2018 sa na Slovensku pripravuje generálny štrajk, s ktorým súhlasia aj odborové centrály aj zamestnávatelia. Bude to však dvojhodinový politický štrajk, odborári nebudú účastníkmi ale len sprostredkovatelia medzi štrajkujúcimi a zamestnávateľmi, ktorí si zmeškaný pracovný čas nadpracujú práve v čase keď to najviac budú potrebovať zamestnávatelia.

Zrejme všetkým došla trpezlivosť a chcú vyriecť. Dosť bolo Ficovho šamanizmu…!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230923x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie