Založ si blog

Po každej revolučne zmene nasleduje posledný, slávnostný akt, vyznamenávanie nezúčastnených. ..

Predposledný akt býva potrestanie priamych aktérov týchto zmien. Takouto nesporne revolučnou zmenou bol aj vznik samostatnej Slovenskej republiky, keď pri výročí 25 rokov trvania sa medaily rozdávali. Vladimíra Mečiara Ficov režim odstavil potrestaním zrušením jeho amnestií, keď priamo právnik Róbert Fico navrhol kroky ako parlamentom zatiahnúť do politickej frašky ústavný súd. A ten prejavil jasnú podriadenosť Ficovmu režimu a tak stratil aj poslednú dôveryhodnosť nezávislosti a pre občanov aj inštitúcie spravodlivosti.

Ústavný súd zrušil amnestie na takýchto skutkových podkladoch:

Podľa medializovaných informácií dňa 31. augusta 1995 neznámi páchatelia na dvoch autách so slovenskými štátnymi poznávacími značkami mali násilne zavliecť syna vtedajšieho slovenského prezidenta Michala Kováča ml. do cudziny. Ôsmi muži mali zastaviť jeho auto neďaleko Svätého Jura pri Bratislave, kde býval. Členovia posádok áut ho mali vyvliecť z auta a ohrozovať pištoľou. Syn slovenského prezidenta sa prebral pred policajnou stanicou v rakúskom Hainburgu. Na základe telefonátu zo Slovenska ho tam našla rakúska polícia a previezla ho do nemocnice. Po krátkom pobyte v nemocnici Michala Kováča ml. zadržali v súvislosti s medzinárodným zatykačom Interpolu, ktorý na neho vydali v Nemecku. Trestné konanie voči nemu však bolo neskôr zastavené.

Sud po mnohych rokoch, po preverovani odtajnenych dokumentov, po vypocuti tzv. svedkov prisiel k rozhodnutiu, ze takyto cin sa nikdy nestal, t.j. neslo o unos za ucasti Lexu a SIS, kde bol v tom case riaditelom.

Sud dal za pravdu panovi Lexovi v spore s Michalom Kovacom st. vo veci klamstva, ze tzv. unos Kovaca ml. urobila SIS s vedomim Lexu… Sud sa vyjadril, ze Michal Kovac nepredlozil ziadne dokazy, ktore su mu zo zakona urcene ako dokazne bremeno a skonstatoval naprostu dokaznu nudzu…, pretoze nikto z vasich byvalych politickych partnerov nechcel pred sudom svedcit (ani Knazko, ani Fegyveres, ani Lesko, ani Lesna, ani Carnogursky Jan, ani sef tzv. tienovej tajnej sluzby KDH Cibula, ani Figel ani ini z KDH ci SDK(U), ani „agent bezec“ Peter Toth. Vsetcia sa vyhovarali, ze o tzv. unose vedeli iba z medii…! Pytam sa, pani preco ste ani vy nesli svedcit v prospech Kovaca, ste zbabeleci, alebo vsetko viete tiez iba od Leska a Lesnej z novin…?!

Sud nariadil, aby sa Kovac st. Ivanovi Lexovi verejne za ohovaranie ospravedlnil…!!!

Meciarove amnestie su pravne nulitne, kedze skutok na ktory sa vztahovali sa v skutocnosti nestal, teda nie je uz mozne ich ani parlamentne tzv. zrusit. Meciar ich udelil zjavne v pravnej neistote, ked opozicia dokazne marila vykon statnej i sudnej moci nelegalnymi prostriedkami (tzv. tienovou tajnou sluzbou, ktora pravdepodobne tzv. unos aj zinscenovala). Skor by sa mala NR SR i prokuratura zaobetrat tym, kde sa nachadza archiv tienovej tajnej sluzby a ci nie su v nom dokazy o zlocinoch proti statu v tej dobe zo strany opozicie…!

Oskar Fegyveres bol do postavenia svedka vmanipulovaný Petrom Vačokom, sám sa o tom vyjadril takto:

Prečo ste sa po zavlečení Michala Kováča mladšieho rozhodli ísť na políciu a oznámiť, že to urobila SIS?

V roku 1995 som býval v Devínskej Novej Vsi. Ráno mi niekto zazvonil pri dverách, myslím, že to bol vyšetrovateľ Policajného zboru Peter Vačok, ktorý ma vyzval, aby som išiel s ním. Mal som vypovedať o únose. Počas cesty autom na Račiansku ulicu som premýšľal, či mám vyjsť s pravdou von, alebo nie. Nakoniec som sa rozhodol vypovedať, pretože som nesúhlasil, ako bola štátna organizácia zneužitá v prospech niektorých jednotlivcov.“

My sme mali sledovať osobu s tajným menom,“ reagoval korunný svedok tohto zločinu. Aj dnes je naďalej presvedčený, že za zavlečením bola tajná služba. Dodal, že použili autá aj techniku patriacu SIS-ke.

Podľa Fegyveresa tí, čo zastavili auto, kričali policajná akcia a mierili na Kováča zbraňou a kázali mu vystúpiť. Keď odmietol, tak ho z jeho Mercedesu vytiahli a naložili do iného auta. O tom, že ho uniesli za hranice do Rakúska, sa dozvedel až z rádia. O pár dní ho navštívil policajný vyšetrovateľ Vačok a na výsluchu vypovedal, kto za tým stál.

Ale Fegyveres aj vypovedal, že na skutok sa prizeral zo vzdialenosti asi sto metrov a že muži mali na tvárach kukly…, pritom bol v SIS tri mesiace a ako poznal mužov vkuklách dodnes nevie vysvetliť…?!

Z dobovej tlače:

BRATISLAVA. „Vyšetrovaním vykonaným po roku 1998 sa jednoznačne preukázalo, že na príprave, organizovaní, riadení a vykonaní trestného činu zavlečenia do cudziny sa zúčastnili príslušníci štátneho orgánu – Slovenskej informačnej služby,“ napísal v obžalobe z novembra 2000 dozorujúci prokurátor prípadu Michal Serbin.

Ten Serbin, známy ako disdžokej, ktorý sa dlhodobo liečil z psychiatrickej poruchy osobnosti, a jeho poverenie dozorovaním bolo flagrantným a hanebným zneužitím psychiatrie na politické učely…! Totiž politici v pozadí sa mohli kedykoľvek vyhovoriť na jeho nemoc…

Vyznamenanie si zaslúžia aj poslanci ktorí hlasovali za zrušenie Mečiarových amnestií a samozrejme Róbert Fico a aj politický tribunál režimu Ústavný súd SR, možno o zas tak päť rokov…

 

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Aktuálna informácia, horúca novinka, práve sa stalo, PRAVDA, mimoriadna správa, mimoriadne1, mim1

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29

Na mieste zasahujú dve pozemné ambulancie záchrannej zdravotnej služby aj posádka záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231061x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu

Kategórie