Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (23)

V piatok 27. októbra 2017 v hlavnom večernom spravodajstve RTVS sa Fico k problému desaťročnej devastácie a vyrabovania lesov SR jeho režimom, aké lesy nezažili stáročia, vyjadril, že on o tom nevedel…

Teda že nevedel, že bývalý minister životného prostredia a teraz hospodárstva. Sa podieľa na bezbrehom rabovaní lesov:

Zdroj informácie

Firme ministra Žigu sa darí: Obchoduje so štátnym drevom

03. augusta 2015, 06:00

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/firme-ministra-zigu-dari-obchoduje-so-statnym-drevom.html?utm_source=pluska&utm_medium=topbox&utm_campaign=sprava-topbox

Drevo od štátu nechceli, no aj tak s ním podnikajú jedna radosť. Firma Taper patriaca ministrovi životného prostredia Petrovi Žigovi bohatla do roku 2012 z obchodu so štátnym drevom. Keď Žiga zasadol do ministerského kresla, dušoval sa, že drevo od štátu už nechce. Najnovšie denník Plus JEDEN DEŇ zistil, že firma Taper aj tak na štátnom dreve zarába veselo ďalej.

Minister Žiga sľúbil, že so štátnym drevom nebude obchodovať…

Dokončenie v uvedenom zdroji.

Teda že nevedel, že SR dostala od OSN demarš kvôli devastácií bukových pralesov:

Zdroj informácie

Pre Karpatské bukové pralesy dvíha UNESCO varovne prst

Žaneta Janečková, Pravda 24.05.2017 12:00

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/430455-pre-pralesy-dviha-unesco-varovne-prst/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_rightbox

Slovensko nevie zabezpečiť dostatočnú ochranu Karpatských bukových pralesov a starých bukových lesov Slovenska.

Celosvetovo chránenú prírodnú pamiatku, ktorá prechádza tromi krajinami, naďalej ohrozuje ťažba dreva. Envirorezort tvrdí, že zachovanie lesov na zozname UNESCO je preň prioritou. Lesoochranárske zoskupenie VLK poukazuje, že štát v skutočnosti nechráni celé územie.

Na chabú starostlivosť o slovenskú časť prírodnej pamiatky poukázala prednedávnom komisia Svetového dedičstva UNESCO. Upozornila na to, že lokalita je u nás naďalej ohrozená rúbaním napriek tomu, že vláda posilnila kapacity štátnej ochrany prírody. Slovensko vyzvala k okamžitej náprave.

Dokončenie v uvedenom zdroji.

Teda že nevedel, že viac ako 150 vedeckých osobností podpísalo vláde výzvu aby vláda SR okamžite zastavila devastáciu lesov:

Zdroj informácie

Ekológ Erik Baláž: Budúcim generáciám zanecháme pustatinu

Andrej Barát, Pravda 27.09.2017 06:00

Erik Baláž. Autor: Andrej Barát, Pravda

https://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/442955-ekolog-erik-balaz-buducim-generaciam-zanechame-pustatinu/

Nie my, ale naše deti sa budú musieť vysporiadať s čoraz ničivejšími búrkami a stále horšími horúčavami. My im zanechávame pokazenú planétu. Vyprahnuté studne. A vybrakovaný národný poklad – ozajstný slovenský horský les. Vyše 150 vedcov, odborníkov sa podpísalo pod spoločnú výzvu, aby vláda Slovenskej republiky okamžite zastavila devastáciu lesov, ťažbu a stavbu stoviek lesných ciest. Ak sa to nezastaví, nestratíme podľa ekológa a spoluautora výzvy Erika Baláža iba krásne lesy. Naša krajina definitívne stratí svoju tvár.

Dokončenie v uvedenom zdroji.

Teda nevedel, že na svet a teda aj Ficov režim, apeloval aj pápež František

Zdroj informácie

Pápež František: Tretia svetová vojna môže byť kvôli nedostatku vody

Vatikán, 27. februára 2017 (HSP/Foto: HSP)

http://www.hlavnespravy.sk/papez-frantisek-tretia-svetova-vojna-moze-byt-kvoli-nedostatku-vody/910281

Nedostatok pitnej vody sa v budúcnosti môžu stať príčinou 3. svetovej vojny, nazdáva sa pápež František a vyslovil to 24. 2. 2017 počas konferencie, venovanej právnym aspektom dostupnosti k vodným zdrojom, píše Rome Reports

V zákonodarstve niektorých štátov sa voda nepovažuje za ľudské právo. Podľa pápeža Františka sa na to dá „bolestivo pozerať“ a ľudstvo môže kvôli nedostatku pitnej vody, žiaľ, smerovať k veľkej svetovej vojne. Právo na vodu je nevyhnutné pre prežitie celého ľudstva. Treba prekonať egoizmus a pokúsiť sa vyriešiť tento problém, presvedčený je Petrov námestník.

Počty uverejnené OSN nás nemôžu nechať ľahostajnými. Tisíc detí denne zomiera na choroby spojené s vodou. Nakazenú vodu denne pijú milióny ľudí“, zdôrazňoval pápež František, pričom dodal, že situáciu treba vyriešiť a že sa to ešte dá urobiť.

Dokončenie v uvedenom zdroji.

Teda Fico nevedel, že našim zdrojom vody sú predovšetkým lesy s ich prirodzenou vlastnosťou zadržiavať zrážkovú vodu. Fico si asi myslí že vodu nám predsa dodávajú hypermarkety, tak ako aj mliečko od fialovej kravičky Milky. Ak by v kresle premiéra SR sedelo vrece zemiakov, výsledok by bol ten istý, akurát že vrece zemiakov má na rozdiel od premiéra svoju hodnotu…!

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230995x
Priemerná čítanosť článkov: 2783x

Autor blogu

Kategórie