Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (21)

Na jar pred parlamentnými voľbami v roku 2016 sa predvádzal v TV vtedajší minister životného prostredia Peter Žiga aj s riaditeľom štátneho Slovenského vodohospodárskeho podniku, aby sa vychvaľoval pred občanmi koľko za jeho ministrovania postavili betónových poldrov, aby tak chránili občanov pred povodňami. Z jari si však nevšimol koľko neporiadku je v riekach, potokoch, popri cestách, v obciach, čo odhalil topiaci sa sneh. Kopu plastov, plastových fliaš, obalov z oleja, a iného neporiadku po celom Slovensku, ktorý jeho ministerstvo nezvládlo. Výhovorka, že to všetko občania neobstojí, kto ich mal vytvárať prísnu legislatívu, sankcionovať, neustále školiť a presviedčať, keď nie ministerstvo životného prostredia…?!

Miesto toho sa minister venoval rodinnému podniku obchodovania s drevom… Až natoľko, že lesy v SR boli za Ficovho režimu zdecimované ako nikdy predtým v histórií. A to vo všetkých formách vlastníctva, najviac štátne, potom cirkevné ale aj urbárske a menších vlastníkov. Daromne sa vyhovárajú všetci do jedného, že sú dobrými hospodármi v lesoch, dobrými hospodármi boli ich starí otcovia z ktorého oni za desať rokov iba ťažili. Doslova spáchali zločin… Lesom odobrali vodu, rýchlym odvodom vody do Žigových poldrov, budovaním nezmyselných ciest pre ťažkú techniku akú lesy nikdy nezažili, dnes sú cesty vymývané zrážkami a odnášajú lesnú úrodnú pôdu, ktorá má spolu so záchytom vody zostať lesu. Obnova takto zničených lesov môže podľa odborníka trvať aj nad tisíc rokov. Toto Ficov režim dokázal zdevastovať za desať rokov vládnutia. A preto zbaviť sa tohto režimu je neodkladné…!

Dopad na životné prostredie, predovšetkým na zdroje vody je už teraz a bude ešte väčšou katastrofou…!

Prečítajte si od odborníka čo nás čaká po tomto zločine ktorého sa dopúšťajú vlastníci, všetka česť a poďakovanie výnimkám, ale zločinu sa dopúšťajú všetci tí, ktorých som vymenoval vyššie.

 

Zdroj informácie: Andrej Barát, Pravda 27.09.2017 06:00

Ekológ Erik Baláž: Budúcim generáciám zanecháme pustatinu

Andrej Barát, Pravda 27.09.2017 06:00

Erik Baláž. Autor: Andrej Barát, Pravda

https://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/442955-ekolog-erik-balaz-buducim-generaciam-zanechame-pustatinu/

Nie my, ale naše deti sa budú musieť vysporiadať s čoraz ničivejšími búrkami a stále horšími horúčavami. My im zanechávame pokazenú planétu. Vyprahnuté studne. A vybrakovaný národný poklad – ozajstný slovenský horský les. Vyše 150 vedcov, odborníkov sa podpísalo pod spoločnú výzvu, aby vláda Slovenskej republiky okamžite zastavila devastáciu lesov, ťažbu a stavbu stoviek lesných ciest. Ak sa to nezastaví, nestratíme podľa ekológa a spoluautora výzvy Erika Baláža iba krásne lesy. Naša krajina definitívne stratí svoju tvár.

Pokračovanie v uvedenom zdroji informácie.

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Video zo zdemolovania semaforu stále nezverejnili

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231192x
Priemerná čítanosť článkov: 2785x

Autor blogu

Kategórie