Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (16)

Ficov režim sa zamotáva do vlastných sietí klamstiev a podvodov

Každý minister „dostal“ spolupracovníka, ktorého musel poslúchať

Zdroj informácie (výber z článku):

http://www.tyzdennikkoment.sk/kazdy-minister-dostal-spolupracovnika-ktoreho-musel-posluchat/

V rubrike V tieni vám budeme prinášať rozhovory s ľuďmi, ktorí majú zaujímavé informácie, ktoré by mali ostať tabu. S podmienkou anonymity sa nám však podarilo sa s nimi porozprávať.

Prvýkrát sme v rámci tejto rubriky oslovili vysokého štátneho úradníka, ktorý nám prezradil ako to funguje na ministerstve hospodárstva.

Ste vysokým štátnym úradníkom na Ministerstve hospodárstva už viac ako dvanásť rokov a napriek tomu ste súhlasili s rozhovorom. Prečo?

Sú na to dva základné dôvody. Prvý je, že dnes každý berie ministerského úradníka ako nečestného človeka, ktorý iba chodí a berie úplatky.

Druhý dôvod je, že to, čo hovorím, teda úplatky a finančné dohody, trvalo zastrešujú štátni nominanti na úrovni ministrov, štátnych tajomníkov a vedúcich úradov (vedúci úradu je tretím najvyšším úradníkom ministerstva, ktorý je schvaľovaný vládou a podpisuje všetky finančné veci, pozn. redakcie), medzi ktorých určite nepatrím.

Nezabudnuteľná bola najmä doba pôsobenia ministra Jahnátka, a to kvôli roztrieštenosti ministerstva na dve SMER-ácke vetvy – nitriansku a východniarsku.

Na činnosť ministerstva vtedy mali vplyv dvaja ľudia – p. Široký, ktorý, ako majiteľ Plastiky Nitra, ovládal svojho bývalého riaditeľa a neskôr ministra Jahnátka a p. Paška, ktorý ovládal okresného a neskôr krajského predsedu Smeru v Košiciach a zároveň štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva p. Žigu (Peter Žiga, štátny tajomník ministerstva hospodárstva 2006-2010, minister životného prostredia 2012 – 2016, minister hospodárstva od 2016, strana SMER, pozn. redakcie), za asistencie p. Ferencza (Vojtech Ferencz, generálny riaditeľ sekcie stratégie ministerstva 2006 – 2010, štátny tajomník ministerstva životného prostredia 2012 – 2016, štátny tajomník ministerstva hospodárstva od 2016, strana SMER, pozn. redakcie), vtedy ešte vo funkcii generálneho riaditeľa sekcie.

Váš postoj je pochopiteľný, ale aj napriek tomu, že sme Vás dnes vyzvali ku konkrétnej téme týkajúcej sa konkrétnej politickej strany, boli by ste ochotný popísať pomery na ministerstve hospodárstva v súčasnosti?

Ako ste mi navrhli, budeme v tomto rozhovore pokračovať, ale stále platí to čo som povedal, nikto nečestný by v slovenskej politike pôsobiť nemal, preto, keď tak niekto pôsobí, musí sa zmieriť s tým, že o pomeroch na ministerstvách niekto musí začať rozprávať, čiže budem aj ja.

Ste prvým priekopníkom ktorý sa ma na to opýtal a držím vám v tomto palce.

Ďakujem Vám za rozhovor.

Martin Sokol, foto: SITA

 

Tu je jeden príklad, že aj na Ministerstve životného prostredia má oligarchia svojho človeka, ktorý prikazuje bábke, ktorou je minister!

 

Odosielateľ: Občianske združenie Kremnické vrchy pre život, zastúpené štatutárnym zástupcom, Ľubomírom N., Bartošova Lehôtka, 967 01 Kremnica

e-mailová adresa: ozkremnickevrchyprezivot@gmail.com

Adresát: Okresný úrad v sídle kraja

Odbor starostlivosti o životné prostredie

Nám. Ľ. Štúra 1

974 05 Banská Bystrica

Vec: Podnet k revízií stanoviska Okresného úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci ťažby bentonitu v ložiskovom území Stará Kremnička

O d ô v o d n e n i e

Okresný úrad v sídle kraja vydal súhlasné stanovisko s ťažbou bentonitu firmou Rxxxx, s.r.o., Prievozská, 821 09 Bratislava v rámci environmentálneho posudzovania EIA na úsekoch Stará Kremnička III a Lutila I.. Na základe tohto posúdenia vydal minister životného prostredia Slovenskej republiky konečné Rozhodnutie o ťažbe číslo: 5833/2016-1.10.2 (12/2016-rozkl.) z 2. septembra 2016.

V stanovisku Okresného úradu Banská Bystrica, ktorého kladné vyjadrenie malo na toto rozhodnutie zásadný význam z hľadiska výskytu významných, zákonmi SR a medzinárodnými dohovormi chránených biotopov, sa hovorí len o „sucho a kyslomilných dubových a bukových lesoch“. Avšak v tomto materiáli sa vôbec nehovorí o lesných mokradiach, chránených nadnárodným Rámsarským dohovorom, o Rosičke okrúhlolistej, ktorá je európskeho významu a je chránená Bernským dohovorom a ďalších chránených rastlín a živočíchov ako je Salamandra škvrnitá, Užovka stromová, Vachta trojlistá atd. A to napriek tomu, že o týchto skutočnostiach bola dôkazne informovaná Štátna ochrana prírody Banská Bystrica. Prieskumy ktoré si dali vypracovať samotné ťažiarenské firmy a hodnotenia biotopov, ktoré si firmy urobili navzájom sa ukázali byť nepravdivé a vzhľadom k všeobecnej vedomosti o týchto biotopoch aj vyslovene podvodné. Na podklade takýchto podvodných dokladov dochádza k poškodzovaniu a ničeniu chránených biotopov. Ako dôkaz predkladáme dokument zo Štátneho dozoru Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Inšpektorát Banská Bystrica pod názvom „Poškodenie lokality rosičky okrúhlolistej – odpoveď na podnet“, číslo: 5153-27057/45/2015/Dan zo dňa 21.09.2015. O ďalších výskytoch chránenej flóry a fauny (na ktorom sú napríklad desiatky snímok salamandry) bol členom nášho OZ spracovaný dokument na CD nosiči, ktorý bol poskytnutý Štátnej ochrane prírody Banská Bystrica, Okresnému úradu, Odbor starostlivosti o životné prostredie Žiar nad Hronom, ministerstvu životného prostredia a výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Odborným garantom a ručiteľom autentičnosti tohto dokumentu je biológ Mgr. Ing. RNDr. Anton L., Dolná ul., 967 01 Kremnica.

1

Je preto udivujúce že Okresný úrad, Odbor starostlivosti o životné prostredie Žiar nad Hronom žiada od firmy REGOS, s.r.o. napríklad dôkaz o „neexistencií“ Salamandry škvrnitej na tomto území.

V prípade nedôvery k nášmu prieskumu je možné overenie odborníkom za ktorého možno nepochybne pokladať Dr. Blanku Lehotskú z UK Bratislava, ktorá má vypracovanú metodiku rozoznávania jedincov salamandry podľa tvaru škvŕn a prieskumom na mieste by zistila autentičnosť výskytu s uvedeným dokumentom. viď.: https://staryweb.fns.uniba.sk/fileadmin/user_upload/editors/actaenvi/ActaEnvi_2012_2/04_Kalavsky_Lehotska_Acta2012_2.pdf

mail adresa: lehotska@fns.uniba.sk

Okrem týchto chránených rastlín a živočíchov sa v týchto biotopoch nachádzajú významné skupiny bezstavovcov, ktoré skúmal vedecký pracovník ktorý nechce byť menovaný. Na stránke petície, (adresa je uvedená nižšie) sa vyjadril v diskusií nasledovne:

Pretože lokalitu som osobne navštívil za účelom inventarizácie bezstavovcov a môžem potvrdiť jej jedinečnosť v Kremnickom pohorí. Teda nejde len o indikačnú a chránenú rosičku! SR nemôže mať všade CHKO a parky (i keď na to stále má) a preto by na tejto lokalite mal zvíťaziť zdravý rozum-najvyšší stupeň ochrany v štatúte rezervácie a teda maloplošného územia!“.

Ďalšie informácie o výskyte chránených biotopov v tejto oblasti možno získať na:

http://zivot.cas.sk/clanok/32192/prestahuju-rastliny-tazba-bentonitu-v-kremnickych-vrchoch-likviduje-biotop-europskeho-vyznamu

http://nasziar.sme.sk/c/7859133/vzacnu-masozravu-rastlinu-ohrozuje-planovana-tazba.html

http://nasziar.sme.sk/c/20140854/uradnici-odobrili-stahovanie-chranenej-rosicky-ustupi-tazbe.html

http://www.kremnickevrchyprezivot.eu/?m=201610

http://www.peticie.com/zachranme_pred_barbarmi_unikatne_biotopy_v_kremnickom_pohori

https://biotopbartoska.wordpress.com/

Na základe uvedených a dokladmi podložených skutočností vás žiadame prehodnotiť váš súhlas s predmetnou ťažbou, bez dôveryhodného prieskumu chránených biotopov, mokradí, rastlín a živočíchov národného a európskeho významu.

V Bartošovej Lehôtke 14. júna 2017

Ľubomír N.

štatutárny zástupca

OZ Kremnické vrchy pre život

2

 

 

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231063x
Priemerná čítanosť článkov: 2784x

Autor blogu

Kategórie