Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (15)

…skutok sa nestal tak ako sa stal…!

 

Vec: Sťažnosť vo veci výkonu služby políciou

 

Dňa 07.06.2017 o 13:49 hod. som oznámil na číslo 158 skutočnosť o pravdepodobnom dopravnom priestupku a ohrozovaní zdravia a i života vodičom nákladného motorového vozidla, ktorý s nákladným vozidlom s hmotnosťou nad 20 t prevážal v obci drevo o dĺžke nad 12 m, cez úzku uličku obytných domov, širokú cca 2,5 m. Ulička je označená na začiatku dopravnou značkou zákazu vjazdu vozidiel nad 6 t.

Na môj telefonát sa dostavili policajti v dvoch autách, v jednom bol s najvyššou hodnosťou major v druhom nadrotmajster. Evidenčné čísla ich vozidiel sú ZH573BR a BB169ER. Počkali si na výjazd nákladného auta z lesa a potom skontrolovali doklady. Jedným z dokladov bolo aj povolenie na použitie zvislého dopravného značenia s podmienkou, citujem: „S použitím navrhnutého trvalého dopravného značenia súhlasíme za predpokladu, že budú dodržané nasledovné podmienky:

  1. Dopravné značky budú vyhotovené a osadené v súlade s ustanoveniami zákona č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, Zásadami pre používanie dopravného značenia na pozemných komunikáciách a STN 01 8020.“

Avšak dodatková značka o výnimke zo zákazu nie je stále súčasťou obmedzujúcej značky nad 6 t. Namietal som že toto rozhodnutie poznám a mám ho k dispozícií, ale stále nenadobudlo účinnosť, pretože zmena nie je vyznačená dodatkovou značkou. Medzitým sa odohralo telefonovanie policajtov niekam a potom sa chovanie polície zmenilo. Pán major ma poučil, že on rozhoduje či je takéto povolenie platné alebo nie, nadpráporčík začal s roztiahnutými rukami predo mnou poskakovať, aby mi zabránil fotenie nákladného auta po stranách aké medzery má po okrajoch. Po tomto incidente vybehol z nákladného auta vodič a priskočil ku mne s tým že mi ten fotoaparát buchne o zem a rozšliape. Policajti sa len s úsmevmi prizerali. Nakoniec vozidlo z uličky doslova odprevadili. Číslo uvedeného policajného dokladu je ORPZ-ZH-ODI-24-020/2017 zo dňa 14.02.2017, vybavuje kpt. Mgr. Michal O.

 

Ešte predtým som zaslal obci nasledovnú sťažnosť

Odosielateľ: T. I., B. L. č. 115, 967 01 Kremnica

Adresát: Obecný úrad B. L.

Ľ. B. – starosta obce

Obecné zastupiteľstvo

96701 Kremnica

Vec: Sťažnosť vo veci „Použitie zvislého dopravného značenia v obci B. L. – s t a n o v i s k o“

Podávam týmto sťažnosť vo veci podania žiadosti starostom obce Ľ. B. v mene obce B. L. listom zn.: 217/2016 zo dňa 07.11.2016 adresovanej Okresnému riaditeľstvu PZ, Dopravný inšpektorát, Chrástekova 123, 956 01 Žiar nad Hronom, ktorej výsledkom je „Použitie zvislého dopravného značenia v obci B. L. – s t a n o v i s k o“, ktorým inšpektorát dáva súhlas s umiestnením dopravných značiek E12 umožňujúcich vstup do uličky vozidlám s neobmedzenou hmotnosťou, tam kde je obmedzená značkou 6 t, s textom „OKREM LESOV SR A RÍMSKOKATOLÍCKEJ CIRKVI“.

Ž I A D A M

Aby obec ako naliehavú vec formou ďalšej žiadosti túto výnimku dala zrušiť, a požiadala inšpektorát o umiestnenie novej značky so zákazom vstupu nákladných vozidiel nad 3,5 t.

O D Ô V O D N E N I E

V tomto prípade nejde o cestnú komunikáciu ale o úzku uličku cca 2,5 širokú kde sa sotva nákladný automobil zmestí, toto dokumentujem fotkou v prílohe č. 1. Táto ulička je jedinou prístupovou do domu v ktorom bývam. Nákladným autám nad 3,5 t sa v uličke nedá vyhnúť. Naviac tu premávajú autá s návesom s drevom s hmotnosťou nad 20 t a dĺžkou samotného dreva cca 12 m. Do uličky vchádzajú zo strany lesa naložené z neprehľadnej zákruty a tiež zo strany obce tiež z neprehľadnej zákruty, a vzhľadom k hmotnosti majú aj príslušnú brzdnú dráhu, ktorú nikto zo zúčastnených nezobral do úvahy. Ohrozujú tým chodcov, ktorí nemajú na odstúpenie čas ani miesto. Naviac sa tu zdržiavajú matky s malými deťmi a v letných mesiacoch tadiaľto prechádza aj skupina detí z materskej škôlky. Okrem toho sa autá pohybujú asi 2,0 m od domu v ktorom bývam a otrasmi mi spôsobujú škody na stavbe. Odpadávajú mi obklady ktoré musím opravovať a aj v dome sa tvoria praskliny. Dokumentácia odpadávania je v prílohe č. 2 a opráv v prílohe č. 3.

Stav je dôkazne v rozpore s hľadiskom ochrany záujmov bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a preto žiadam o urýchlené riešenie v zmysle môjho odôvodnenia.

V B. L. 28. marca 2017

T.I.

Odoslané inšpekcií ministerstva vnútra 08.06.2017 cca o 17:00 hod.

Čo myslíte aký bude výsledok šetrenia, keď svedkami sú štyria policajti, agresívny vodič a lesník, ktorý dodávku dreva sprevádzal (je možné že dodávka bola určená „našej“ firme ktorá lacno dostáva drevo od Lesov, š.p. a draho ho vyváža, a policajti sa najskôr informovali či ide o „našu“ firmu, alebo prišli v takej silnej zostave preto, aby dodávku dreva bezpečne dopravili do cieľa, alebo prišli zastrašovať).

…skutok sa nestal tak ako sa stal…!?

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230914x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie