Založ si blog

V parlamente jedná práve poslanecké grémium o tom či je možné vyprážať snehové gule alebo nie?

Motto:

„Důkaz sporem (reductio ad absurdum) je typ logického důkazu, ve kterém se prokáže, že předpoklad vede k nesmyslnému výsledku (ke sporu), což znamená, že předpoklad je nepravdivý, a tedy platí jeho negace,“

Z dennej tlače v čase keď Michal Kováč st. ešte žil:

Lexa môže poslať Kováčovi exekútora

Ak sa Michal Kováč neospravedlní Ivanovi Lexovi, hrozí mu pokuta do 30-tisíc eur.

BRATISLAVA. Exekútor môže od bývalého prezidenta Michala Kováča vymáhať peniaze pre bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Ivana Lexu.

Kováč má Lexovi vyplatiť odškodné 3319 eur za výroky, že stál za zavlečením jeho syna do Rakúska v roku 1995. V júni tak rozhodol Krajský súd v Bratislave.

Súd prikázal exprezidentovi napísať Lexovi aj ospravedlňujúci list, v ktorom vyjadrí ľútosť nad kriminalizovaním jeho osoby.

Kováč odškodné ani list doteraz Lexovi nezaslal. Bránil sa na Ústavnom súde, ktorý jeho sťažnosť minulý týždeň odmietol.

Exprezident vraví, že podaním sťažnosti na Ústavný súd mu „nebežali lehoty“, dokedy mal záležitosť s Lexom usporiadať. Podľa rozsudku krajského súdu to mal spraviť do troch dní od právoplatnosti rozsudku. Kováč dostáva doživotnú rentu

Lexa sa môže domáhať splnenia rozsudku podaním návrhu na začatie exekúcie, hovorí právnik Peter Wilfling spolupracujúci s Via Iuris.

„Exekútor by mohol vysúdenú sumu stiahnuť z účtu Michala Kováča, pričom by bol povinný platiť aj trovy exekúcie.

Zároveň za nesplnenie povinnosti ospravedlniť sa by mohol exekútor uložiť Michalovi Kováčovi pokutu až do výšky 30-tisíc eur.“

Či sa Lexa obrátil na exekútora, sa zistiť nepodarilo. „Nebudem na to odpovedať,“ reagoval Lexov advokát Ľubomír Hlbočan.

Osemdesiatdvaročný exprezident s podlomeným zdravím žije vo svojej vile v bratislavskej Dúbravke.

Bývalá premiérka Iveta Radičová mu vlani poskytla zo svojej rezervy 20-tisíc na chod kancelárie a opatrovateľku. Od štátu dostáva doživotnú rentu 995 eur.

Ficov nebezpečný režim sa rúca podobne ako Jakešov v roku 1989…!

 

Ficov režim je založený na štátom riadených nezákonnostiach ako bol ten Jakešov, keď sa kôl v plote zákonite musel rozsypať…

V týchto dňoch sa chystá pripraviť ďalšiu nezákonnosť, ktorou zrejme prekrýva tie vlastné, rušenín tz. Mečiarových amnestií…

Novinari opat besnejú…, až majú penu ústach…Keď „uniesli“ M. Kováča ml. v roku 1995 do Rakúska, aby sa vyhol mníchovskemu vyšetrovateľovi, ktorý deň predtým docestoval do Bratislavy, aby ho vypočul, lekari vo Viedni zistili, že nie je nijako poranený, iba našminkovaný damskymi šminkami, čo mali byt dôkazy pre novinárov… Príchod novinárov na miesto „činu“ meškal a tak si ho skôr vyzdvihla rakúska polícia… Po lekárskej kontrole bol Interpolom nahaňaný Kováč, ešte v ten deň šupnutý na šest mesiacov do vyšetrovacej basy… Naprogramovaný tzv. novinar Leško zo SME-tiska, besnel…, besnel tak, až mal penu na papuli…, vypisoval, že Kováča našli na smrť ubitého s rozbitými ľadvinami…, atď…. Mal smolu, nafotiť napomádovaného manekýna Kováča sa nepodarilo, sestričky mu fasádu zotreli tampónmi…

  1. februára 1998 – Michal Kováč ml. bol na základe medzinárodného zatykača zadržaný českou políciou na hraničnom priechode s NSR Rozvadov-Waidhaus, keď chcel vycestovať do Nemecka, aby mohol v kauze Technopol vypovedať pred nemeckými trestnými orgánmi.

Michal Kováč ml. rozsudok Michal Kováč ml. rozsudok

  1. februára 1998 – Sudca Štvrtej Trestnej komory bavorského Najvyššieho súdu Hans Schmid v Mníchove zamietol žiadosť nemeckých advokátov o prepustenie Michala Kováča mladšieho na kauciu vo výške 75.000 nemeckých mariek, teda zrušenie medzinárodného zatykača v prípade, že ho Česká republika vydá do Nemecka.
  1. februára 1998 – Nemecký právny zástupca Michala Kováča ml. v kauze Technopolu Leonard Walichevski podal sťažnosť na Najvyššom krajinskom bavorskom súde v Mníchove na žiadosť zamietnutú 9. februára 1998 o prepustenie jeho klienta na kauciu a zrušenie medzinárodného zatykača.
  1. februára 1998 – Začal sa na krajinskom súde v Mníchove 1 pred 6. trestnou komorou dlho očakávaný súdny proces v podvodnej kauze na slovenskom Technopole s hlavným aktérom Rudolfom van der Werffom.
  1. marca 1998 – Sudca Druhého trestného senátu Vyššieho krajinského súdu v Mníchove Helmut Glück rozhodol, že sťažnosti Michala Kováča ml. vyhovie a prepustil ho na kauciu vo výške 150.000 nemeckých mariek. Michal Kováč ml. bol v mníchovskej vyšetrovacej väzbe od 12. februára 1998, keď ho Česká republika vydala do Bavorska na základe medzinárodného zatykača.

Patnasty a najvacsi uspech Lexu pred sudmi…!!!

Vlady Mikulasa Dzurindu v rokoch 1998 – 2006, vyprodukovali len proti Lexovi strnast tzv. obvineni a patnaste vyfabrikoval byvaly prezident Kovac…

Zo strnastich obvineni, ktore sudy prerokovavali, bola vacsina naprosto vymyslenych, pretoze dej obvinenia sa nikdy nestal a Lexa samozrejme na mieste tzv. cinu nikdy nebol a neboli tam ani ziadni svedkovia… Dalsie obvinenia boli neopodstatnene, pretoze v nich konal v ramci zakona (napriklad predaj vyradenych zbrani zo SIS, zalozenie fiktivnych firiem v ramci utajenej cinnosti SIS, aby sa dostala do kontaktu s inymi firmami, ktore boli podozrive z podvodnej cinnosti, ci sledovanie zlodejiny biskupa Balaza s triptychom Klananie sa Troch kralov…).

Obvinenie Kovacom trvalo patnast rokov, za ten cas sudy odtajnili vsetky dokumenty SIS, ktore vraj mali suvisiet s tzv. unosom, vyziadali si dokumentaciu z Rakuska o zadrzani Kovaca ml. a uvaleni polrocnej vazby na neho, vyziadali si dokumentaciu mnichovskej prokuratury a sudu, ktore konali v skupine podvodu na Technopole, a tiez sudneho rozhodnutia v tej istej veci s Kovacom ml.

Ziaden dokument, ani preverovanie klamlivych a falosnych tzv. svedectiev, nepreukazalo, ze by sa na tzv. unose podielala SIS ci priamo Ivan Lexa…!!! Boli to len krive obvinenia, najma zo strany KDH a ich doteraz najvacsieho lotra, Ladislava Pittnera…!!!

Dúfam, že koaličný parlamentný pamflet, ak bude schválený v NR SR, zmetie Ústavný súd zo stola, ako nepatriaci tomuto súdu z principiálnych dôvodov súdnej praxe vychádzajúcej z Rímskeho práva…, a tým sa aj rozsype Ficov režim…!

 

 

 

 

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230527x
Priemerná čítanosť článkov: 2777x

Autor blogu

Kategórie