Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (7)

Motto:

Ústava Slovenskej republiky, Zákon č. 460/1992 Zbierky, hneď v úvodnej pasáži hovorí:

P R V Á H L A V A

P r v ý o d d i e l

Základné ustanovenia

Čl. 1

(1) Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na

nijakú ideológiu ani náboženstvo.

(2) Slovenská republika uznáva a dodržiava všeobecné pravidlá medzinárodného

práva, medzinárodné zmluvy, ktorými je viazaná, a svoje ďalšie medzinárodné záväzky.

Čl. 2

(1) Štátna moc pochádza od občanov, ktorí ju vykonávajú prostredníctvom svojich

volených zástupcov alebo priamo.

(2) Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu

a spôsobom, ktorý ustanoví zákon.

(3) Každý môže konať, čo nie je zákonom zakázané, a nikoho nemožno nútiť, aby

konal niečo, čo zákon neukladá.

Štátny inšpekčný úrad verejne usvedčený z klamstva

Na podnet občana Bartošovej Lehôtky uskutočnil 21. júla 2016 Inšpektorát životného prostredia BB (ďalej IŽP) štátny dozor (ďalej ŠD) v spoločnosti REGOS, s.r.o., ktorá ťaží bentonit v katastri obcí Bartošova Lehôtka a Dolná Ves.

Občan žiadal uskutočniť ŠD, pretože v popieranej, vraj pred ťažbou neexistujúcej mokradi sa táto znovu obnovuje prírodnými silami. ŠD sa však vykonal bez účasti toho kto podnet podal, čo je v rozpore so zákonom o správnom konaní.

ŠD bol vykonaný za účasti: IŽP Banská Bystrica, REGOS, s.r.o. Bratislava, CHKO Štiavnické vrchy, Okresný úrad, Odbor starostlivosti o životné prostredie Žiar nad Hronom, Hlavný banský úrad Banská Štiavnica, Obvodný banský úrad Banská Bystrica a starosta obce Bartošova Lehôtka.

Napriek tomu, že Inšpektorát životného prostredia ani na urgenciu nevydal kópiu zápisnice podávateľovi podnetu, ktorý sa zúčastnil ŠD len virtuálne, obdržal tento obsiahly list od IŽP sp. zn. 5869-28362/45/216/Dan datovaný dňom 12.09.2016 ktorý má byť odpoveďou na jeho podnet. V liste je konštatované, citujem:

Situácia v lome sa v porovnaní so zisteniami štátneho dozoru vykonaného SIŽP IŽP Banská Bystrica v roku 2015 nezmenila“.

My však máme k dispozícii fotodokumentačné zábery sledovanej oblasti, kde je celkom jasne z obrázkov vidno, že zmena nastala. Tým pádom je zjavné, že IŽP pochybila, ako aj ďalšie štátne inštitúcie zastúpené verejnými činiteľmi zjavne zavádzajú.

Na 1. snímke z leta 2015 nevidno ešte žiadnu vegetáciu, vidno však jednoznačne priesaky mokraďovej vody na páse, kde bol povrch bývalej zničenej mokrade, počas otvárania ťažby už zasypaný vrstvou bentonitovej sute.

Na 2. snímke z leta 2016 vidno už jednoznačne, prirodzenú obnovu mokraďovej vegetácie v tejto vrstve, vľavo vidno ďalší trvalý mokraďový prítok.

Na 3. snímke z októbra 2016 vidno už rozvinutú mokraďovú vegetáciu.

Ťažobná jama nie doplňovaná vodou z priamych zrážok, ale z viditeľných mokraďových zdrojov a určite aj spod hladinových. Z jamy je trvalý odtok aj v mimozrážkovom období a hladina je jednoznačne určovaná nivelou umelého odtokového kanála, vyhĺbeného pri otváraní ťažby.

Aj päťročné dieťa spozoruje rozdiely medzi rokom 2015 a 2016. Obrovská štátna komisia zložená z verejných činiteľov však nie.

Fotodokumentáciu si možno pozrieť na: https://www.facebook.com/kremnicke.vrchy.pre.zivot

Nutno ešte poznamenať, že už bez účasti IŽP, sa zvyšní účastníci stretnutia dňa 21.07.2016 dopustili ako verejní činitelia ďalšieho dôkazného pochybenia v mene štátu.

Bližšie podrobnosti sú na stránke www.bartosovalehotka.eu

 

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 230918x
Priemerná čítanosť článkov: 2782x

Autor blogu

Kategórie