Založ si blog

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (4)

AKO VYKONÁVAJÚ FICOVE A KALIŇÁKOVE INŠPEKČNÉ ORGÁNY ŠTÁTNY DOZOR

Podnet k vykonaniu aktualizovaného štátneho dozoru Slovenskou inšpekciou životného prostredia Banská Bystrica – Oznámenie o dokladovanej prirodzenej obnove mokrade v katastri obcí Dolná Ves a Bartošova Lehôtka –

opakovaný podnet

Podávam týmto opakovaný podnet Slovenskej inšpekcií životného prostredia k inšpekcií v rovnakom znení ako bol môj podnet zo dňa 01.07.2016. Na môj urgenčný e- mail zo dňa 12.09.2016 som dňa 14.09.2016 obdržal list sp. zn. 5869-28362/45/216/Dan datovaný dňom 12.09.2016 ktorý má byť odpoveďou na môj podnet.

Takýto dopis nespĺňa zákonné náležitosti Zákona č 71/67 Z.z. o správnom konaní v aktuálnom znení ktorý hovorí

Oddiel 3

Účastník konania a zúčastnená osoba

§ 14

(1) Účastníkom konania je ten, o koho právach, právom chránených záujmoch alebo povinnostiach sa má konať alebo koho práva, právom chránené záujmy alebo povinnosti môžu byť rozhodnutím priamo dotknuté; účastníkom konania je aj ten, kto tvrdí, že môže byť rozhodnutím vo svojich právach, právom chránených záujmoch alebo povinnostiach priamo dotknutý, a to až do času, kým sa preukáže opak.

(2) Účastníkom konania je aj ten, komu osobitný zákon také postavenie priznáva.

§ 15

Účastník môže samostatne konať v takom rozsahu, v akom má spôsobilosť vlastnými úkonmi nadobúdať práva a brať na seba povinnosti.

§ 15a

(1) Osobitný zákon môže ustanoviť, za akých podmienok sa na konaní alebo na jeho časti má právo zúčastniť aj iná osoba než účastník konania (ďalej len „zúčastnená osoba“).

(2) Zúčastnená osoba má právo byť upovedomená o začatí konania a o iných podaniach účastníkov konania, zúčastniť sa na ústnom pojednávaní a na miestnej obhliadke, navrhovať dôkazy a doplnenie podkladu rozhodnutia. Osobitný zákon môže ustanoviť zúčastnenej osobe viac práv.

Keďže som podnet podal v mene mojej osoby, mal som byť účastníkom celého

procesu štátneho dozoru. Že sa štátny dozor konal na môj podnet dokladuje váš list z 12.09.2016. Na základe uvedeného nebol štátny dozor vykonaný v zmysle zákona a preto ho považujem za sfalšovaný podvrh.

Keďže mám dôvodné podozrenie na takéto konanie žiadam vás o zaslanie kópie zápisnice z ŠD zo dňa 21.07.2016. Môže byť, že som tam formálne vedený ako účastník ŠD aj so sfalšovaný podpisom. Žiadam, aby osoba ktorá bude vec vybavovať osobne parafovala každý list zápisnice z oboch strán. Pokiaľ mi bude zápisnica odmietnutá podám na zodpovednú osobu trestné oznámenie. Pravdepodobne na tomto jednaní bol dôkazne sfalšovaný ďalší závažný dokument a to verenými činiteľmi. V súčasnosti vo veci konajú orgány činné v trestnom konaní.

Na základe uvedeného žiadam o vykonanie riadneho ŠD tak, ako to ukladá zákon v zmysle môjho pôvodné podnetu.

Okrem toho v liste 5869-28362/45/2016/Dan sú uvedené zjavné nepravdy o obnovovaní sa mokrade prirodzenými silami, ktoré uvediem v riadnom a zákonnom ŠD. Aspoň dva problémy načrtnem vopred.

  • Je podivné, že „odborníci“ hľadali rosičku a nenašli, a zapísali že nenašli, na otvorením ťažby obnaženej mokradi, nevšimli si však vysušené zvyšky rašeliny po celej ploche, otvorenej ťažby.

  • Je podivuhodné že „odborníci“ nikdy pred otvorením ťažby neboli na mieste a predsa dodatočne vedia aký bol pôvodný stav. Zrejme to vyčítali zo zápisnice o ohliadke (výraz použitý v banskom zákone) na mieste pred ťažbou, pričom opis ohliadky je povinný zo zákona. Dúfam, že v krátkej budúcnosti prezradia ako k opisu prišli.

  • Je podivuhodné, že „odborníci“ opisujú miesto ťažby ako že tam rastie sitina, že na suchom bentonite nerastú vodomilné rastliny im akosi uniká.

  • Je podivné, že „odborníci“ zistili, že vo vodnom toku nenašli žiadne larvy salamandry, ja dodávam že ani nemohli nájsť žiaden sladkovodný planktón, ktorým sa živia, pretože vplyvom vypúšťaných kalov z odtoku z obnaženého ťažobného priestoru je vodný tok už biologicky mŕtvy… zrejme si „odborníci“ myslia že tie larvy a planktón nemali tú nečistú vodu piť.

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (61)

27.01.2021

Ako konali úrady spejené s Ficovým režimom…! Adresát: Okresný úrad v sídle kraja Odbor starostlivosti o životné prostredie Nám. Ľ. Štúra 1 974 05 Banská Bystrica e-mailová adresa: oszp.bb@minv.sk Vec: Sťažnosť podávaná Okresnému úradu v sídle kraja, Odboru starostlivosti o životné prostredie Banská Bystrica, vo veci nezákonného konania Okresného úradu Žiar [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (60)

05.07.2020

To sa stalo dňa 20. mája 2020 (po voľbách do NR) Skontrolujte si svoj majetok, či ho nenapala svojím rozhodním Tisícročná myš…! Pozrite si ste kto dnes o tom a ako rozhoduje. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/552858-nasilnickych-farmarov-vylucime-z-podohospodarskych-podpor-povedal-micovsky/ Násilníckych farmárov vylúčime z pôdohospodárskych podpor, povedal [...]

Ficov režim je nebezpečný pre občanov i pre štát (59)

28.04.2020

Ako Ficov režim zareagoval na môj podnet ktorý uvádzam v prílohe Zareagoval na mňa tak, že v spojení s oligarchami poslal na mňa políciu. Orgány štátnej moci museli reagovať podľa ich pokynov a museli popierať, že vláda narúša medzinárodné dohovory. Za dvanásť rokov následne olicharchovia robili s prírodou čo chceli, bez ohľadu na spôsobené škody, ktorých náprava [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 83
Celková čítanosť: 231001x
Priemerná čítanosť článkov: 2783x

Autor blogu

Kategórie